BM Air Reizen
030 - 2252328

Sri Lanka Special Tour - 13 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 636
va € 563
va € 485

Rondreis: Sri Lanka Special Tour

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Tijdens de Sri Lanka Special Tour bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van dit prachtige eiland. We beginnen in het vissersplaatsje Negombo. Hierna bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. Via Polonnaruwa en Ritigala reizen we verder naar Dambulla. Ook Kandy zullen we bezoeken. Hierna reizen we via de hooglanden naar Ella. De volgende stop is bij het National Park Uda Walawe. Tot slot stoppen we in Koggala. Kortom een prachtige rondreis door Sri Lanka.

De hoogtepunten van deze reis :

  • Negombo
  • Pinnawela olifanten
  • Polonnaruwa
  • Ritigala
  • Sigiriya Rots
  • Dambulla
  • Kandy & Peradeniya
  • Nuwara Eliya & Ella
  • Uda Walawe Nationaal Park
  • Galle & Koggala

Negombo - strandAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan. Hierna volgt de transfer naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Te midden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten van seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders. Belangrijke attracties in de stad zijn het oude Nederlandse Fort, het Hollandse Kanaal en enkele oude kerken.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - Angurukaramulla tempelNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We beginnen met een bezoek aan de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruΓ―nes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Hierna gaan we naar de Angurukaramulla tempel, deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

De middag is ter vrije besteding.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Pinnawela - olifanten in de rivierVandaag vertrekken we, na het ontbijt, naar Sigiriya.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crΓ¨che worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren. Ook stoppen we bij een annanasplantage.

Na aankomst in Sigiriya zullen we inchecken in het Fresco Water Villa Hotel.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa Hotel – Sigiriya.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Polonnaruwa

PolonnaruwaNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. We gaan deze oude stad per fiets verkennen.

Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 05 :
Ritigala

RitigalaDeze dag bezoeken we na het ontbijt Ritigala.

De Ritigala Mountain Range is een natuurreservaat rijk aan bijzondere planten en zeldzame medicinale kruiden. De hoogste berg, de Ritigala Kanda, ligt in het zuiden en heeft een hoogte van 2513m. Deze bergketen is te bereiken via onverharde wegen en is een perfecte plek om te wandelen. De flora en fauna van dit gebied zijn uniek. Aan de oostelijke kant van deze bergketen ligt een boeddhistisch klooster. De ruΓ―nes van dit klooster liggen verspreid in een gebied van 24 hectare. Verder zijn er in dit gebied enkele prehistorische grotten te bezichtigen.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Sigiriya Rock FortressNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen het Sigiriya Rock Fortress en de rotstempel van Dambulla.

We beginnen met een bezoek aan de oude historische stad Sigiriya. Deze plaats staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van stenen trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

Later op de dag brengen we een bezoek aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Diner + Overnachting in het Fresco Water Villa Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Matale - kruidentuinNa het ontbijt gaan we verder naar Kandy.

Onderweg stoppen we bij de kruidentuin van Matale. Hier maken we kennis met verschillende soorten kruiden en specerijen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van deze specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Hierna bezoeken we de Alu Vihara grottempel, gelegen op circa 3 km ten noorden van Matale. Hier wordt al sinds de 1e eeuw voor Christus gewerkt aan het op schrift stellen van de tot dan toe steeds mondeling bewaarde boeddhistische leer en overlevering.

Tot slot bezoeken we de Nalanda Gedige, een bijzondere vihara uit de 8e eeuw. De Nalanda Gedige is een merkwaardige mengeling van boeddhistische en hindoeΓ―stische architectuur. Sommige van de elementen zijn duidelijk Hindoe, zoals de mandapam. Toch zijn er geen tekenen van de Hindoe Goden. Verder is er veel boeddhistische kunst aanwezig. Zo staat er hier een beeld van Kuvera, de god van de rijkdom, gezeten op een lotusblad. Dit soort beelden wordt alleen gevonden in Sri Lanka.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel