Vakantie Hanoi

De romantische stad Hanoi is de hoofdstad van Vietnam. Het oude, mooie stadscentrum met haar brede straten en historische huizen herinnert aan het rijke koloniale verleden uit de Franse periode. Hanoi heeft nog het echte authentieke, wat bij vele andere steden in Azië momenteel ontbreekt.

De stad herbergt vele pagodes, musea en tempels. En dit alles is gelegen in een omgeving van veel groen, meren en parken. Dit geeft de stad het unieke gevoel van vrede en rust.

Wat niet tijdens een bezoek aan Hanoi mag worden gemist is de fascinerende waterpoppenshow in Phu Dong. Deze show wordt al vele generaties lang alleen in Vietnam vertoond. Deze traditie gaat terug tot de 11e eeuw. Het vond zijn oorsprong in de dorpen van het Red River Delta gebied in het noorden van Vietnam. In die tijd, als de rijstvelden overstroomden, vermaakten de dorpelingen elkaar met deze vorm van poppenspel. Het hedendaagse Vietnamese waterpoppenspel is een unieke variatie op de oude Aziatische poppenspeltradities. De poppenspelers zitten achter een scherm en bewegen de poppen met bamboe stokken, die onder water zitten. Zo lijkt het alsof de houten poppen over het water bewegen. Een traditioneel orkest zorgt voor de achtergrondmuziek.


Tempel van de Literatuur


Hanoi - Tempel van de Literatuur

Een andere bezienswaardigheid is de Tempel van de Literatuur, de eerste universiteit van Vietnam. Deze werd opgericht in 1076 en is gelegen in het oude stadshart uit de 15e eeuw. Het tempelcomplex is een prachtig voorbeeld van de traditionele Vietnamese architectuur. De tempel is gewijd aan Confucius, wijzen en geleerden. In het tempelcomplex vinden we prachtige binnenplaatsen en altaren.


One Pillar Pagoda


Hanoi - One Pillar Pagoda

De One Pillar Pagoda (de pagode die is gebouwd op 1 paal) is gebouwd in opdracht van keizer Ly Thai Tong in 1049. Deze keizer verlangde naar een kind en binnen een jaar was zijn vrouw zwanger. Uit dankbaarheid liet hij een kleine tempel bouwen in de vorm van een lotusbloem, prachtige gelegen in een vijver. Tijdens de oorlog werd een groot deel van de tempel vernietigd, maar de Vietnamese regering liet deze na de oorlog herbouwen.


Ho Chi Minh Mausoleum


Hanoi - Ho Chi Minh Mausoleum

Deze indrukwekkende constructie werd gebouwd van 1973 tot 1975 om het gebalsemde lichaam van de grootste politieke leider van Vietnam, Ho Chi Minh, te huisvesten. Bezoekers en Vietnamezen staan elke ochtend uren in de rij om hun respect te betuigen aan de oud leider. Het Mausoleum staat in het centrum van Hanoi en is 21,6 meter hoog en 41 meter lang.


Ngoc Son Tempel


Hanoi - Ngoc Son Tempel

De Ngoc Son Tempel (de Tempel van de Jade Berg) is prachtig gelegen op een eilandje in het Hoan Kiem Lake. De originele tempel dateert uit de Tran Dynastie, maar is meerdere malen herbouwd. In de 18e eeuw is de tempel voor het laatst herbouwd. De Ngoc Son Tempel is gewijd aan de nationale held generaal Tran Hung Dao, die in de 13e eeuw de Mongolen versloeg en aan de filosofen La To en Van Xuong. Via de houten Huc Brug, de brug van de vroege ochtendzon, bereikt u de tempel. Deze prachtige tempel is omringt met water en is gebouwd in een traditionele Vietnamese stijl. Nog steeds wordt de tempel gebruikt als gebedsplek. Naast de tempel staat een monument ter ere van de onafhankelijkheidsstrijders.


The Old Quarter


Hanoi - The Old Quarter

De historische oude wijk van Hanoi is één vierkante kilometer en bestaat uit 36 straten. Sinds de 15e eeuw is elke straat de thuisbasis van ambachtslieden die de specifieke koopwaar ruilden waarnaar hun straat was vernoemd. Tegenwoordig is de charme van deze straten nog steeds aanwezig. Bereid je voor om je te verwonderen terwijl je van zilverstraat naar bamboestraat, zijdenstraat naar decoratiestraat dwaalt, allemaal op een steenworp afstand van elkaar.


West Lake


Hanoi - Tran Quoc Pagoda

West Lake, ook wel Ho Tay genoemd, is het grootste meer in centraal Hanoi met een oppervlakte van meer dan 500ha. De weg die rond het meer loopt is 17 km lang. Wetenschappers bewezen dat West Lake ooit deel uitmaakte van de Red River. Dit deel veranderde in een meer toen de rivier van koers veranderde.

West Lake is rijk aan vele culturele bezienswaardigheden. 21 pagodes, heiligdommen en gemeenschappelijke huizen met vele waardevolle artefacten bevinden zich aan de rand van het meer. Tijdens de Ly en Tran dynastieën werden er vele paleizen en pagodes gebouwd, zoals het Thuy Hoa Palace,  het Ham Nguyen Palace, de Tran Quoc Pagoda, het  Tu Hoa Palace en de Kim Lien Pagoda.


Tran Quoc Pagoda


Tran Quoc Pagoda

De Tran Quoc Pagoda is de oudste Boeddhistische tempel in Hanoi, gebouwd in de 6e eeuw tijdens het bewind van keizer Ly Nam De. De pagode is prachtig gelegen op het eilandje Kim Ngu in het West Lake. Bij de oprichting heette de tempel Khai Quoc en was gelegen aan de oevers van de Rode Rivier. Vanwege de aantasting door de rivier werd de tempel in 1615 verplaatst naar haar huidige locatie in West Lake. Het tempelcomplex is met het vasteland verbonden door een klein wandelpad. Monniken hebben eeuwenlang gewoond in de Tran Quoc Pagoda en hebben het boeddhisme onderwezen.


Vliegticket Hanoi


Uw vakantie naar Hanoi begint met een vliegticket, welke u voordelig bij ons kunt boeken. Hieronder vindt u een selectie van onze vliegtickets naar Hanoi. U kunt kiezen uit verschillende vliegmaatschappijen.

Eva Air - Hanoi
Aanbevolen

Vliegticket Eva Air Hanoi Een voordelig vliegticket met Eva Air …

Singapore Airlines - Hanoi

Vliegticket Singapore Airlines Hanoi Een vliegticket met Singapore Airlines naar …

Vietnam Airlines - Hanoi

Economy: Premium: Business: Vliegticket Vietnam Airlines Hanoi U kunt dit …

Cathay Pacific Hanoi

Vliegticket Cathay Pacific Hanoi Een voordelig vliegticket met Cathay Pacific …

Korean Air - Hanoi

Vliegticket Korean Air Hanoi Bent u op zoek naar een …

Qatar Airways - Hanoi

Vliegticket Qatar Airways Hanoi Bent u op zoek naar een …

Turkish Airlines - Hanoi

Vliegticket Turkish Airlines Hanoi Bent u op zoek naar een …

Thai Smile Airways - Bangkok - Hanoi

Vliegticket Thai Smile Bangkok – Hanoi Bent u op zoek …

Emirates - Hanoi

Vliegticket Emirates Hanoi Bent u op zoek naar een voordelig …

China Airlines - Hanoi

Vliegticket China Airlines Hanoi Bent u op zoek naar een …