Jakarta naar Yogyakarta - 7 Dagen

Jakarta naar Yogyakarta

Jakarta naar Yogyakarta is een 7 daagse individuele rondreis op Java, Indonesië.

2 deelnemers:
 
4 deelnemers:
 
6 deelnemers:
va € 484
 
va € 440
 
va € 368

We beginnen in de hoofdstad Jakarta. Hier bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. In Bogor bezoeken we de beroemde botanische tuin.

Over de Puncak Pass rijden we verder naar Bandung. De Puncak Pass is een prachtige bergpas gelegen in West-Java. Het ligt op een hoogte van 1.500 meter boven de zeespiegel, tussen de steden Bogor en Bandung. De Puncak Pass staat bekend om zijn adembenemende landschap, waaronder panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en heuvels. Een van de hoogtepunten van de Puncak Pass zijn de theetuinen die veel van de omliggende heuvels bedekken.

In Yogyakarta bezoeken we de wereldberoemde Borobudur, de Prambanan en het Paleis van de Sultan.

Bezoek ons reisburo in Maarssen om uw vakantie naar Indonesië te bespreken

U kunt deze rondreis Jakarta naar Yogyakarta combineren met één van onze andere “bouwsteenmodules”. Ook voor de voordeligste vliegtickets naar Jakarta kunt u bij ons terecht. Verder is deze reis naar eigen wens te verlengen en/of aan te passen.

Wilt u uw vakantie naar Java persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Let Op: Tot nader order is het vanwege werkzaamheden niet mogelijk om de Borobudur en de Prambanan tempel te beklimmen. Het is dus alleen mogelijk om de tempels te bewonderen vanaf de grond.

Jakarta naar Yogyakarta – Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Jakarta

Dag 01 :
Jakarta

Jakarta - Soekarno Hatta AirportAankomst op het internationale vliegveld Soekarno Hatta in Jakarta. Hier staat de chauffeur u op te wachten voor de transfer naar het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta beschikt over 274 kamers welke standaard zijn uitgerust met airconditioning, een flatscreen TV, WIFI, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt dit hotel over een restaurant en een zwembad.

De rest van dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende wereldstad gaan verkennen.

Overnachting in het Hotel Santika Premiere Slipi Jakarta.

Hotel

Jakarta - Taman Mini IndonesiaNa het ontbijt maken we een stadstour door Jakarta.

We beginnen bij de oude haven “Sunda Kelapa“ uit de 16e eeuw, waar u nog steeds de kleurrijke en traditionele boten ziet die tot op heden nog gebruikt worden. In 1619 veroverde de Nederlander Jan Pieterszoon Coen de stad en werd het door de bestuurders van de VOC Batavia genoemd. Na de onafhankelijkheid van Indonesië kreeg het weer zijn oude naam Sunda Kelapa terug.

Onderweg maken we nog een fotostop bij het Merdeka Square en het Nationaal Monument.

Vervolgens bezoeken we het Taman Mini Indonesia. In dit openluchtmuseum vindt u een overzicht van de verschillende culturen in Indonesië. Het park heeft een oppervlakte van 120 hectare en bestaat uit parken en tuinen. In het vogelpark kunt u de vele soorten vogels van Indonesië bewonderen. Verder kunt u rondwandelen door de insectentuin, de bloementuin en de orchideeëntuin. Ook kunt u in dit park de traditionele huizen zien uit de 27 provincies van Indonesië. De typische woningen van de Dajaks, de Baitk en vele andere stammen zijn hier op ware grootte nagebouwd.

Hierna rijden we verder naar Bogor, gelegen aan de voet van de Gunung Salak op ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Jakarta.

Overnachting in het Mirah Hotel – Bogor.

Ontbijt
Hotel

Bogor - Kebun Raya BogorIn de morgen brengt u, na het ontbijt, een bezoek aan de beroemde botanische tuin van Bogor, gelegen naast het presidentiële paleis. Het Istana Bogor (paleis van Bogor) was de officiële residentie van de Gouverneur Generaal van het voormalig Nederlands Indië van 1870-1942.

De Kebun Raya Bogor is de oudste en nog steeds vooraanstaande botanische tuin van Indonesië, met een oppervlakte van 87 hectare. In 1817 werd door dr. Casper Georg Carl Reinwaerdt de opdracht gegeven alle flora en fauna te verzamelen waarna deze tuin ontstond. In vijf jaar tijd waren er al meer dan 900 verschillende soorten planten bijeen gebracht.

De botanische tuin is aangesloten bij Botanic Gardens Conversation International, een wereldwijd samenwerkend netwerk om te komen tot het behoud van de biodiversiteit van planten. U kunt heerlijk rondwandelen in deze rustgevende groene omgeving met vijvers en prachtige paden. Geniet van de honderden soorten planten, bomen en bloemen.

Na het bezoek aan de plantentuin vertrekt u naar Bandung. We rijden door een prachtige omgeving, met vele theeplantages, over de Puncak Pass.

Let Op: De weg van Bogor naar Bandung over de Puncak Pass is in het weekend en op publieke feestdagen zeer druk en soms afgesloten!

Overnachting in het Sukajadi Hotel – Bandung.

Ontbijt
Hotel
Dag 04 :
Bandung

Bandung - Tangkuban Perahu vulkaanDeze dag bezoeken we, na het ontbijt, de indrukwekkende Tangkuban Perahu vulkaan. Deze actieve vulkaan is prachtig gelegen in een natuurpark, bij de stad Lembang op circa 30km ten noorden van Bandung. Na een wandeltocht kunnen we tot aan de kraterrand komen. Vanaf bepaalde punten heeft u hier een prachtig uitzicht over de vulkaan en de krater.

Hierna gaan we een bezoek brengen aan Ciater, waar u van de heetwaterbronnen kunt genieten. U kunt hier even heerlijk zwemmen.

Overnachting in het Sukajadi Hotel.

Ontbijt
Hotel

Yogyakarta - Jalan MalioboroNa het ontbijt vertrekken we naar Yogyakarta.

Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap. We passeren kleine dorpjes en zien mensen aan het werk op het land.

Na het inchecken in het hotel kunt u de rest van de dag vrij besteden. Yogyakarta is een gezellige stad waar nog steeds veel fietstaxi’s (becak) en andongs (paard en wagen) rondrijden. Met deze vervoersmiddelen kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. Yogyakarta is bekend vanwege haar zilversmeden en batikateliers. Eén van de beroemdste straten is de Jalan Malioboro. Hier vindt u vele marktkraampjes en winkels.

Overnachting in het Duta Garden Hotel – Yogyakarta.

Ontbijt
Hotel
Dag 06 :
Yogyakarta

Java - BorobudurNa het ontbijt beginnen we met een bezoek aan de Borobudur. De Borobudur tempel is één van de 7-wereldwonderen en is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld voorzien van meer dan 500 Boeddhabeelden. Het tempelcomplex ligt op een heuvel midden in de groene velden. De Borobudur werd in de 9e eeuw gebouwd door de Sailendra-dynastie en is opgebouwd als één grote stupa met een basis van 123 m². De stupa bestaat uit negen etages, welke de boeddhistische kosmos vertegenwoordigen. Hiervan zijn de onderste zes etages vierkant en de bovenste drie rond. Op de bovenste etages bevinden zich 72 kleine stoepa’s, die gebouwd zijn rondom één grote centrale stupa. Bovenop de tempel heeft u een schitterend uitzicht.

Hierna bezoeken we de beroemde hindoetempel Prambanan, gebouwd in de 9e eeuw door een Shivaitische koning uit de tweede Mataram-dynastie. Het Prambanan complex bestaat uit drie hoofdtempels, de Trisakti (de drie heilige plaatsen). De grootste tempel, gewijd aan de God Shiva, is 47 meter hoog. De tempel ten noorden hiervan is gewijd aan Vishnoe en de tempel ten zuiden aan Brahma. Tegenover deze drie hoofdtempels liggen nog enkele kleinere tempels die gewijd zijn aan diverse dieren, zoals de stier, de gans en de adelaar. Prambanan betekent ‘veel priesters’ en in de reliëfs worden ze met een lange baard afgebeeld. In het complex kunt u rustig rondwandelen en de tempels betreden, zodat u alle prachtige details kunt ontdekken. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Tot slot brengen we een bezoek aan het Paleis van de Sultan (Kraton), een stad in een stad, omgeven door 4 muren en daterend uit de 18de eeuw. Het Kraton werd gebouwd in opdracht van vorst Mangkoeboemi (Sultan Hamengkoeboewono I) en wordt nog steeds bewoond door de huidige Sultan van Yogjakarta. De kraton is nu nog steeds het middelpunt van uitgebreide rituelen, dans- en gamelanvoorstellingen.

Overnachting in het Duta Garden Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 07 :
Yogyakarta

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Yogyakarta. Hier eindigt deze tour. U kunt deze reis verlengen in Yogyakarta of eventueel andere bouwstenen koppelen aan dit programma, zoals bijvoorbeeld de Yogyakarta – Bali Tour.

Vanuit Yogyakarta kunt u een binnenlandse vlucht nemen naar Bali (niet inclusief, uiteraard kunnen wij dit vliegticket voor u verzorgen).

Deze reis wordt uitgevoerd met een Engelssprekende chauffeur en is exclusief de entreegelden. Deze moeten (indien van toepassing) ter plaatse worden betaald. Op aanvraag kunnen wij een Nederlandssprekende gids tijdens deze reis voor u regelen.

WILT U UW INDONESIE REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE INDONESIE SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Jakarta - Yogyakarta Tour

Kaart Jakarta Yogyakarta

Jakarta - Yogyakarta Overland - 7 Dagen - I-JAV-06

Deze reis is exclusief de entreegelden, deze moeten ter plaatse worden voldaan.


  • Entreegelden ongeveer: € 120 per persoon

1-persoonskamer toeslag:


  • 01 november 2023 t/m 31 maart 2024: € 179
  • 01 april 2024 t/m 31 maart 2025: € 189

Hoogseizoentoeslagen hotels + verplichte diners:


Toeslag bij verblijf van 21 december 2023 t/m 05 januari 2024: Kerst & Nieuwjaar

Toeslag bij verblijf van 03 april 2024 t/m 20 april 2024: Idul Fitri periode (Suikerfeest)

Toeslag bij verblijf van 21 december 2024 t/m 05 januari 2025: Kerst & Nieuwjaar

Toeslagen hangen af van de exacte data dat u in een bepaald hotel verblijft, bij boeking zullen deze toeslagen met u worden besproken.

Yogyakarta - Borobudur
Bogor - Kebun Raya Bogor
Bogor - Kebun Raya Bogor
Bogor - Kebun Raya Bogor
Bogor - Kebun Raya Bogor
Bogor - Kebun Raya Bogor
Bogor - Kebun Raya Bogor
Bogor - Kebun Raya Bogor
Bogor - Kebun Raya Bogor
Java - Puncak Pass
Java - Puncak Pass
Bandung - Tangkuban Perahu vulkaan
Bandung - Tangkuban Perahu vulkaan
Bandung - Tangkuban Perahu vulkaan
Bandung - Tangkuban Perahu vulkaan
Bandung - Tangkuban Perahu vulkaan
slider_jakarta_yogyakarta_tour_01

Een prachtige rondreis van Jakarta naar Yogyakarta

slider_jakarta_yogyakarta_tour_02

Dag 03: Vandaag bezoeken we de botanische tuin - Kebun Raya Bogor

slider_jakarta_yogyakarta_tour_03

Dag 03: U kunt heerlijk rondwandelen ...

slider_jakarta_yogyakarta_tour_04

Dag 03: ... en genieten van de prachtige flora en fauna

slider_jakarta_yogyakarta_tour_05

Dag 03: The Hanging Bridge in het park

slider_jakarta_yogyakarta_tour_06

Dag 03: Het Nederlandse kerkhof in de Kebun Raya Bogor

slider_jakarta_yogyakarta_tour_07

Dag 03: Het park is onderverdeeld in diverse thema's

slider_jakarta_yogyakarta_tour_08

Dag 03: In het Orchid House vindt u prachtige orchideeën

slider_jakarta_yogyakarta_tour_09

Dag 03: Het prachtige paleis de Istana Bogor

slider_jakarta_yogyakarta_tour_10

Dag 03: Hierna rijden we over de Puncak Pass naar Bandung

slider_jakarta_yogyakarta_tour_11

Dag 03: Langs de Puncak Pass bevinden zich vele theeplantages

slider_jakarta_yogyakarta_tour_12

Dag 04: Vandaag bezoeken we de Tangkuban Perahu vulkaan

slider_jakarta_yogyakarta_tour_13

Dag 04: We rijden door een prachtige natuur naar de vulkaan

slider_jakarta_yogyakarta_tour_14

Dag 04: We kunnen tot vlak bij de kraterrrant komen

slider_jakarta_yogyakarta_tour_15

Dag 04: Vanaf deze punten kijkt u zo de krater in

slider_jakarta_yogyakarta_tour_16

Dag 04: U kunt prachtige foto's maken met de krater op de achtergrond

previous arrow
next arrow
PlayPause
slider_jakarta_yogyakarta_tour_01
slider_jakarta_yogyakarta_tour_02
slider_jakarta_yogyakarta_tour_03
slider_jakarta_yogyakarta_tour_04
slider_jakarta_yogyakarta_tour_05
slider_jakarta_yogyakarta_tour_06
slider_jakarta_yogyakarta_tour_07
slider_jakarta_yogyakarta_tour_08
slider_jakarta_yogyakarta_tour_09
slider_jakarta_yogyakarta_tour_10
slider_jakarta_yogyakarta_tour_11
slider_jakarta_yogyakarta_tour_12
slider_jakarta_yogyakarta_tour_13
slider_jakarta_yogyakarta_tour_14
slider_jakarta_yogyakarta_tour_15
slider_jakarta_yogyakarta_tour_16
previous arrow
next arrow
Shadow

Download het reisprogramma in PDF-formaat:

Later lezen?
Download de PDF-brochure van deze reis en start uw planning offline.

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Jakarta naar Yogyakarta

Reis details:

  • Jakarta
  • 2
  • I-JAV-06
  • 7 dagen
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen