BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Noord-Thailand - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 727
va € 632
va € 601

Rondreis Noord-Thailand 

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Deze Thailand rondreis brengt u naar de westers aandoende wereldstad Bangkok. De mooiste plekjes zijn vaak aan het oog onttrokken door de verkeerschaos, moderne gebouwen en de vele mensen. We gaan hier een leuke tour maken naar het plaatsje Maha Chai. Hierna bezoeken we Kanchanaburi, bekend vanwege de River Kwai Bridge. Per nachttrein, 2e klasse inclusief slaapplaats, gaan we vervolgens door naar Chiang Mai, de roos van het noorden. Vanuit Chiang Rai bezoeken we de bergstammen en de beruchte Gouden Driehoek. Deze rondreis kunt u verlengen met een strandvakantie naar keuze.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Tuk TukAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Bangkok Centre Hotel. Dit hotel is perfect gelegen aan de rand van China Town. Vanuit dit hotel loopt u zo de drukke straatjes vol winkels en restaurants in. Ook bevinden zich hier enkele leuke markten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen van Thailand. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Hotel

Maha ChaiNa het ontbijt gaan we genieten van een dagje authentiek Bangkok.

We vertrekken vanuit ons hotel naar het Wong Wian YaiΒ treinstation, gelegen aan de overkant van de enormeΒ Chao Phraya Rivier. Hoe dichter we in de buurt van Wong Wian Yai komen, hoe anders de stad er uit ziet. Hier vinden we nog het echte oude Bangkok, zoals het vroeger was. Wij Nederlanders worden hier nog nagekeken, als of we van een andere planeet komen.

Het treinstation van Wong Wian Yai is nog zo authentiek, met kleine winkeltjes & eetstalletjes. Op de rails staat het oude boemeltje al te puffen. U kunt hier wat rondwandelen tot het treintje vertrekt. Na een hoop herrie, door de luidsprekers, brengt de gids ons naar onze plaatsen. U kunt het waarschijnlijk niet verstaan maar u zult begrijpen dat de trein gaat vertrekken.

Langzaam boemelen we naar een hogere snelheid, prachtig wat we allemaal zien, palmbomen, houten huisjes langs de spoorbaan, rijstvelden, vuurtjes waarop gekookt wordt, diverse fruitbomen, wat een rust. We zitten echt een uurtje te genieten van dit prachtige landschap. Ineens gaat de trein langzaam rijden en belanden we ineens midden in een overdekte markt. We zijn aangekomen in Maha Chai.

Aangekomen in het plaatsje Maha Chai gaan we een wandeling maken over de vismarkt en kleine straatjes en steegjes. Hierna lopen we verder naar de rivier, waar we de veerboten af en aan zien varen. Hier zullen we ook even alles tot ons laten bezinken tijdens de lunch bij de rivier.

Na deze mooie ervaring gaan we weer terug met het treintje naar Wong Wian Yai en vervolgens door naar ons hotel in Bangkok.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel
Dag 03 :
Bangkok

Bangkok - Grand PalaceNa het ontbijt kunt u deze dag vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid deze bruisende stad gaan ontdekken. Op loopafstand van het Bangkok Centre Hotel ligt het metro station Hua Lamphong. Met de metro kunt u zich gemakkelijk en snel voort bewegen in deze mega stad. De bekende winkelcentra, zoals het MBK, zijn eenvoudige per metro te bereiken.

Optioneel kunt u op deze ochtend de Grand Palace Tour en/of in de middag de Klong Tour bijboeken. Indien u wilt deelnemen aan één of beide excursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Ontbijt
Hotel

Damnoen Saduak - drijvende marktNa het ontbijt vertrekken we naar de befaamde drijvende markt van Damnoen Saduak. De drijvende markt ligt ongeveer 80 kilometer ten westen van Bangkok in de provincie Ratchaburi. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke excursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Hierna reizen we verder naar Kanchanaburi, bekend vanwege de ‘Bridge over the River Kwai’ en de beruchte ‘dodenspoorlijn’. De brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film.

In de middag bezoeken we de River Kwai Bridge. De brug is het symbool van de Birma-spoorlijn. In 1942 besloten de Japanners een spoorlijn aan te leggen tussen Thailand en Birma. Deze spoorlijn moest de bevoorrading van de troepen in Birma mogelijk maken. Het traject van 415 km staat ook wel bekend als de dodenspoorlijn, vanwege de vele doden die gevallen zijn tijdens de bouw van deze spoorlijn. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen. U kunt hier schitterende foto’s maken.

Vervolgens gaan we inchecken in het Pung Waan Kwai Yai Resort. Dit resort is rustig gelegen in een fantastische omgeving. De stad Kanchanaburi ligt op circa 2km. Een aanrader is om in de avond een bezoek te brengen aan de verlichte brug en lekker te gaan eten in één van de drijvende restaurants op de rivier.

Overnachting in het Pung Waan Kwai Yai Resort.

Ontbijt
Hotel

Kanchanaburi - Wat Chai ChumphonNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Wat Chai Chumphon. U kunt rustig rondwandelen door het tempelcomplex. Deze tempel dateert uit de periode van Koning Rama I. Naast de Boeddhabeelden vinden we hier een prachtig kunstwerk van een enorm wit paard.

Hierna maken we een onvergetelijke tocht met een longtailboot over de rivier naar de beroemde ‘Bridge over the River Kwai‘. Tijdens de boottocht zal de bootsman zo af en toe even “het gas erop gooien”, een spectaculaire ervaring die u niet mag missen. Vervolgens varen we onder de River Kwai Bridge door en meren we aan bij de oever.

Vervolgens bezoeken we de Khao Poon Cave Tempel. Deze oude tempel is gelegen in een grot, net buiten Kanchanaburi. De grot bestaat uit 9 kamers, die via smalle openingen met elkaar in verbinding staan. In de grot kunnen we niet alleen genieten van de Boeddhabeelden, maar ook van de stalagmieten en stalactieten.

Tot slot maken we een prachtige treinreis over de oude spoorlijn. We rijden over de oude houten viaducten langs de River Kwai. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

Overnachting in het Pung Waan Kwai Yai Resort.

Ontbijt
Hotel

Kanchanaburi - Pung Waan Kwai Yai ResortNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden. U kunt gaan genieten bij de rivier of nog een frisse duik nemen in het zwembad.

In de middag volgt de transfer naar het treinstation van Bangkok. Per nachttrein met slaapplaatsen reizen we vervolgens naar Chiang Mai.

U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt
Nachttrein
Dag 07 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Night BazaarVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Chiang Mai. Hier staat de lokale chauffeur u op te wachten. U herkent de chauffeur aan het bordje met u naam erop vermeld. Transfer naar het Lanna Palace Hotel.

Het Lanna Palace Hotel ligt in de buurt van de beroemde ‘Night Bazaar’, waar dorpelingen en bergstammen hun handwerkprodukten verkopen. De rest van de dag is ter vrije besteding. In Chiang Mai zult u zich niet snel vervelen, u vindt hier vele leuke markten, prachtige tempels, restaurants en winkels.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel diner gecombineerd met een leuke dansshow (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Hotel
Dag 08 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Wat Phra That Doi SuthepNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt natuurlijk lekker bij het zwembad relaxen en bijkomen van de voorafgaande indrukwekkende dagen.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel

Chiang Rai - Wiang Indra Riverside ResortNa het ontbijt volgt de transfer naar Chiang Rai. De afstand tussen beide steden is circa 180 km.

Chiang Rai is in 1262 gesticht door Koning Mengrai. Later werd de stad veroverd door het Birmese leger. In 1786 werd Chiang Rai heroverd en sindsdien maakt het deel uit van het Koninkrijk Thailand. Tegenwoordig is de stad zeer populair als startplaats voor één van de vele trektochten en voor reizen naar de Gouden Driehoek.

Na aankomst in Chiang Rai gaan we inchecken in het Wiang Indra Riverside Resort. Dit is een ruim opgezet resort, omgeven door een grote tropische tuin en schitterend gelegen aan de Kok rivier. Het resort beschikt over een groot zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Chiang Rai gaan ontdekken.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Chiang Rai

Chiang Rai - bergstamNa het ontbijt maken we een boottocht over de Kok rivier naar het nationaal park.

Na aankomst in het nationaal park gaan we een trekking maken naar dorpjes van de Akha– en de Lahu bergstammen. We wandelen door een prachtige natuur en de gids geeft uitleg over de flora en de fauna van dit gebied. In de dorpjes van de bergstammen gaan we kennis maken met de lokale bewoners en zien hun manier van leven. Veel bergstammen spreken een eigen taal en de vrouwen dragen vaak traditionele kleurrijke kleding.

We gaan lunchen in het dorpje van de Akha bergstam.

Na de lunch kunt u relaxen en zwemmen bij de Huay Kaew waterval, één van de grootste watervallen in het nationaal park.

Vervolgens wandelen we verder naar een Chinese theeplantage en kunt u nog wat relaxen bij een heetwaterbron.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort.

Ontbijt
Hotel

Chiang Rai - Wat Rong KhunNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Witte Tempel, de Wat Rong Khun. Deze boeddhistische tempel dateert uit 1997 en is gebouwd in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaΓ―ek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld.

Hierna bezoeken we het Black House. Dit museum bestaat uit diverse gebouwen in verschillende bouwstijlen en huisvest een grote verzam