BM Air Reizen
030 - 2252328

Rondreis Thailand Deluxe - 15 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 923
va € 832
va € 783

Rondreis Thailand Deluxe

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Een prachtige rondreis door Thailand, ontdek de hoogtepunten van het “Land van de Glimlach”. We beginnen in de hoofdstad Bangkok. Hier bezoeken we het prachtige Koninklijk Paleis en de klongs. Via de drijvende markt van Damnoen Saduak gaan we verder naar Kanchanaburi, bekend vanwege de River Kwai Bridge. In Sangklaburi gaan we kennismaken met het Mon volk. We vervolgen deze rondreis naar Chiang Mai. Hier bezoeken we enkele bergstammen, de beruchte Gouden Driehoek en de Doi Suthep. Ook gaan we hier de olifanten verzorgen. Uiteraard kunt u deze schitterende rondreis verlengen met een strandvakantie naar keuze.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Khao San RoadAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Nouvo City Hotel. Dit viersterren boutiquehotel ligt op slechts 10 minuten lopen van de bekende Khao San Road. Hier bevinden zich vele gezellige winkeltjes, marktkraampjes en restaurants. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt ook heerlijk gaan relaxen bij het prachtige zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen van in Bangkok (niet in de prijs inbegrepen). Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad.  Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Nouvo City Hotel.

Hotel
Dag 02 :
Bangkok

Bangkok - KlongtourNa het ontbijt kunt u de ochtend vrij besteden.

In de middag maken we een korte rit naar de Chao Phraya rivier. Dit is het beginpunt om het ‘VenetiΓ« van het Oosten’ te gaan ontdekken. Ook tegenwoordig zijn uitgestrekte gebieden rond Bangkok alleen over het water te bereiken. De klongs (kanalen) zijn er de levensaders voor de Thai die er nog op traditionele manier leven. Hier zijn weelderige plantages, waar mango’s, papaja’s, durian en ander tropisch fruit wordt verbouwd. Tijdens deze excursie maken we een tocht met verschillende soorten boten door dit gebied, waarbij u meteen uit de drukte van de stad bent. Dit is een unieke belevenis die u niet mag missen. We varen langs het Koninklijk Paleis en de Wat Arun. Nu ziet u deze schitterende gebouwen ook eens van een andere kant. Ook kunt u vanuit de boot in de verte het hoogste hotel ter wereld zien, het Baiyoke Sky Hotel. Verder varen we langs lokale huizen, het ene is een prachtige bungalow terwijl zijn buurman in een oud houten huisje woont. Zie hoe de Thaise bevolking leeft op en rond het water. We zien kinderen zwemmen in het water, verderop zit iemand te vissen en weer verderop zien we mensen op het land werken. Ook krijgt u de gelegenheid om een drankje te kopen bij één van de vrouwen/mannen, die hun waren vanuit een bootje proberen te verkopen.

Hierna stappen we over op de Rice Barge, dit is een traditionele teakhouten boot waarmee we terug zullen varen. Op deze boot kunt u allerlei soorten fruit eten en uiteraard genieten van het prachtige uitzicht op de meest beroemde bezienswaardigheden van Bangkok, zoals het Koninklijk Paleis en de Tempel van de Dageraad (Wat Arun). Tijdens deze boottocht zijn de lokale drankjes inclusief. De Rice Barge beschikt over een bar, stoelen en toiletten.

Overnachting in het Nouvo City Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 03 :
Bangkok

Bangkok - Grand PalaceNa het ontbijt brengen we een bezoek aan de Grand Palace, een groot complex van gebouwen, waarvan de Wat Phra Kaeo of de tempel van de Emerald Boeddha ook deel uitmaakt. Het Grand Palace is de voormalige residentie van de Chakri-Koningen. U bezoekt verschillende gebouwen van het Koninklijk Paleis o.a. de Coronation Throne, de Royal Reception Hall, de Royal Funeral Hall, het Royal Penthon en het tempelgedeelte vol met chedi’s, prangs, mythologische olifanten, garuda’s en tempelwachters.

Het Koninklijk Paleis is een groot complex van ongeveer 218.400 mΒ² en is omgeven door muren en gebouwd in 1782. De totale lengte van de muren bedraagt 1900 meter. Binnen de muren vindt u regeringsgebouwen, de Koninklijke Kapel van de Emerald Boeddha en Koninklijke residenties. Toen Siam het recht en orde herstelde, na de val van Ayutthaya, leefde de monarchie in Thonburi, op de westoever van de Chao Phraya rivier. Rama I verhuisde het centrum van de administratie ook naar deze kant van de rivier. Er werden op deze plaats kloosters en andere publieke gebouwen geplaatst. Ook werd er een paleis gebouwd, die niet alleen diende als zijn residentie maar ook plaats maakte voor regeringsgebouwen. Het paleis kreeg in die tijd haar naam, Grand Palace oftewel het Koninklijk Paleis. U komt ogen tekort!Β Het complex ziet er schitterend uit met haar prachtige goudkleurige tempels. Ook de tuinen, voorzien van prachtige bonsaibomen zijn erg indrukwekkend. De meeste bezienswaardigheden mogen gefilmd en gefotografeerd worden, echter niet allemaal. Let goed op de voorschriften en neem bij de ingang een informatieboekje mee. Deze zijn in verschillende talen verkrijgbaar. De gids geeft u graag uitleg over de verschillende gebouwen. Let op: gepaste kleding tijdens deze excursie is vereist. Korte broeken, mouwloze shirts en teenslippers zijn niet toegestaan.

De rest van de middag is ter vrije besteding.

Optioneel kunt u in de middag deelnemen aan de Fietstour Bangkok (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Nouvo City Hotel.

Ontbijt
Hotel

Kanchanaburi - River Kwai BridgeNa het ontbijt een vroeg vertrek naar de befaamde drijvende markt van Damnoen Saduak. De drijvende markt ligt ongeveer 80 kilometer ten westen van Bangkok in de provincie Ratchaburi. Het is een schilderachtig gezicht die honderden smalle bootjes met fruit, levensmiddelen, vlees en vis. Alhoewel de drijvende markt de laatste jaren erg commercieel is geworden is het toch een leuke excursie. Allerlei bootjes vol met fruit en andere exotische producten varen in een kanaal heen en weer. Toeristen kunnen tevens in zo’n bootje rondvaren en zo langs de bootjes met koopwaar varen. Deze boottocht zit niet in de prijs inbegrepen en moet ter plaatse voldaan worden. Uiteraard heeft u ook van de zijkant een goed zicht op de drijvende markt. Het is een vrolijk schouwspel vol prachtige kleuren en producten.

Hierna reizen we verder naar Kanchanaburi, bekend vanwege de ‘Bridge over the River Kwai’ en de beruchte ‘dodenspoorlijn’. Deze brug werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Rond het middaguur volgt de lunch. Hierna bezoeken eerst het JEATH-museum.

Het JEATH-museum is een openluchtmuseum, gelegen bij de Wat Chaichumphon. De naam zelf is een afkorting. Deze is samengesteld uit de eerste letters van de namen van de landen die bij de Tweede Wereldoorlog in dit gebied betrokken waren: Japan, Engeland, AustraliΓ«, Thailand en Holland. Krijgsgevangenen uit Engeland, AustraliΓ« en Holland bouwden mee aan de Death Railway, de dodenspoorlijn. Japan oefende de controle uit over deze krijgsgevangenen. Het eerste, wat na aankomst is te zien, is een precies nagebouwde woonbarak uit bamboe. Deze barak was bestemd voor de krijgsgevangenen. Hierin zijn foto’s en schilderijen geΓ«xposeerd. Deze zijn afkomstig van gevangenen van destijds of gemaakt door de Thais. Aanvankelijk hadden de Japanners tegen het maken van foto’s geen bezwaar. Later verboden ze hun gevangenen ook maar iets te vereeuwigen; ze waren er bang voor dat hun slechte behandeling van het (krijgs) gevangenen tijdens de bouw van de dodenspoorbaan bekend zou raken. Ook vindt u krantenartikelen over en interviews met vroegere krijgsgevangenen en hun familie en vrienden. Daarin staan de wrede omstandigheden beschreven waar aan de gevangenen blootstonden. Tenslotte zijn er verschillende dingen te zien, zoals pistolen, messen, helmen, veldflessen en dergelijke meer. Ook ligt er nog een grote bom die destijds bestemd was om de brug over de River Kwai te vernietigen en op die manier de aanvoerroute van het Japanse leger tussen Thailand en Burma een halt toe te roepen.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de River Kwai Bridge. Deze brug is het symbool van de Birma-spoorlijn. In 1942 besloten de Japanners een spoorlijn aan te leggen tussen Thailand en Birma. Deze spoorlijn moest de bevoorrading van de troepen in Birma mogelijk maken. Het traject van 415 km staat ook wel bekend als de dodenspoorlijn, vanwege de vele doden die gevallen zijn tijdens de bouw van deze spoorlijn. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen. U kunt hier schitterende foto’s maken.

Tot slot gaan we naar het treinstation van Ban Nam Tok. Met de boemeltrein, over de oude spoorlijn, wordt de reis voortgezet naar het plaatsje Ta Ke Len, een schitterende tocht. Houdt uw camera klaar als het boemeltje langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de River Kwai.

Vervolgens gaan we inchecken in het Pung Waan Kwai Yai Resort. Dit resort is rustig gelegen in een fantastische omgeving. De stad Kanchanaburi ligt op circa 2km. Een aanrader is om in de avond een bezoek te brengen aan de verlichte brug en lekker te gaan eten in één van de drijvende restaurants op de rivier.

Overnachting in het Pung Waan Kwai Yai Resort.

Ontbijt
Hotel

Sangklaburi - Wat WangvivegaramOntbijt en vertrek voor een 3 1/2 uur durende rit dieper de jungle in naar de Three Pagodes Pass. De pass is gelegen op de grens tussen Thailand en Myanmar in de Tenasserim heuvels. Het verbindt de stad Sangklaburi (Thailand) met de stad Payathonsu (Myanmar). De Three Pagodes Pass speelde een grote rol in de Thaise geschiedenis. Het was een belangrijke handelsroute tussen Thailand en Myanmar. Tevens is het de plaats waar het Boeddhisme vanuit India voor het eerst in Thailand binnenkwam in de 3de eeuw. In 1548 (tijdens de Ayutthaya periode) werd de pass gebruikt door het Birmese leger om aanvallen uit te voeren op Thailand. Ook de beruchte Death Railway loopt door deze pass. Bij de Three Pagodes Pass staan drie mini pagodes, een symbool voor vrede. We maken een wandeling door dit prachtige gebied. Ook kunt u een kijkje nemen bij de grens en enkele leuke foto’s maken van Myanmar.

Na de lunch gaan we verder richting Sangklaburi. Deze plaats ligt op de grens tussen Thailand en Myanmar, diep in de jungle van Thailand. We bezoeken eerst de tempel de Wat Wangvivegaram. Deze Mon tempel ligt op een heuvel met een schitterend uitzicht over de vallei. Vervolgens bezoeken we het Mon dorp en de lange houten brug naar het Mon dorp. De Mon is een bergstam die oorspronkelijk uit Myanmar komt maar nu in Thailand verblijft. We maken kennis met de lokale bewoners en hun gebruiken. U kunt een wandeling maken over de langste houten brug van Thailand. Deze brug verbindt de stad Sangklaburi met het Mon dorp.

Later op de dag maken we een prachtige boottocht naar de ruΓ―nes van de oude tempel. Deze oude tempel is door het water verwoest en ligt tijdens de regenperiode in het water.

We overnachten in een lokaal hotel in Sangklaburi. Vanuit deze accommodatie heeft u een schitterend uitzicht over de vallei en de omgeving.

Overnachting in het P. Guest House – Sangklaburi.

Ontbijt, Lunch
Guesthouse

Kanchanaburi - Erawan National ParkNa het ontbijt verlaten we Sangklaburi en gaan terug naar Kanchanaburi.

Na de lunch gaan we verder naar het Erawan National Park, waar een bezoek gebracht wordt aan de Erawan waterval. Deze waterval bestaat uit 7 levels, het water valt in totaal 1500 meter naar beneden via een soort trappensysteem. De omgeving bestaat uit een prachtige natuur vol bomen en orchideeΓ«n. Indien u wilt dan kunt u helemaal naar de 7de waterval lopen via een pad dwars door het bos. De meeste mensen beperken zich tot de 3de level. Hier kunt u heerlijk zwemmen. Wees niet bang, de vissen zwemmen hier gewoon rond. De kleinere visjes komen nieuwsgierig dichterbij en sabbelen aan uw lichaam. Tijdens de oorlog maakten dit soort visjes de wonden van de krijgsgevangen schoon. Dit is werkelijk een schitterende ervaring.

Overnachting in het Pung Waan Kwai Yai Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel