BM Air Reizen
030 - 2252328

Sri Lanka Safari Tour - 13 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 681
va € 584
va € 483

Rondreis: Sri Lanka Safari Tour

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

De wildparken van Sri Lanka beslaan een oppervlakte van 2930 kmΒ² en tevens beschikt dit prachtige eiland over 1000kmΒ² Nationale Parken. Tijdens deze rondreis bezoeken we enkele van deze nationale parken, het Minneriya/Kaudulla National Park, het Uda Walawe National Park, het Yala National Park en het Bundala Vogelcentrum. Naast alle parken bezoeken we ook de oude stad Polonnaruwa en Kandy. Uiteraard kunt u deze rondreis verlengen met een heerlijke strandvakantie. Tijdens deze rondreis bezoeken we de dieren in hun natuurlijke omgeving.

De hoogtepunten van deze reis :

 • Stadstour - Negombo
 • Olifantenweeshuis - Pinnawela
 • Historische stad - Polonnaruwa
 • Jeepsafari Kaudulla / Minneriya NP
 • Kruidentuin - Matale
 • Stadstour - Kandy
 • Bezoek theeplantage en theefabriek
 • Jeepsafari - Uda Walawe National Park
 • Jeepsafari - Yala National Park
 • Bundala National Wildlife Park
 • Stadstour - Galle
 • Strandvakantie - Koggala
 • Boottocht - Madu Ganga Wetlands
 • Stadstour - Colombo

Negombo - Paradise Holiday Village HotelAankomst op het Bandaranayake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Negombo. We gaan inchecken in het Paradise Holiday Village Hotel. Dit hotel ligt op loopafstand van het strand. Uiteraard heeft dit hotel ook een zwembad. In de omgeving van dit hotel vindt u diverse restaurants.

De rest van de dag kun u heerlijk relaxen aan het strand of Negombo op eigen gelegenheid gaan ontdekken. Negombo is een charmant vissersdorp, gelegen ten noorden van de hoofdstad Colombo. Te midden van weelderige olijfgaarden en kokospalmen, ademt het de geest uit van de zee. Het is een gastronomisch paradijs, waar u heerlijk kunt genieten vanΒ seafood maaltijden. Negombo is gelegen aan de oevers van een lagune en was ooit een handelspost van de Portugezen en de Hollanders.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel – Negombo.

Diner
Hotel
Dag 02 :
Negombo

Negombo - vismarktNa het ontbijt maken we een stadstour in Negombo.

We beginnen met een bezoek aan de kleurrijke vismarkt, gelegen bij het strand, waar we de vissers bezig zien met het binnenhalen van de verse vis. De vismarkt van Negombo behoort tot de grootste van Sri Lanka. Op de markt wordt dagelijks allerlei soorten vis verhandeld en op het strand worden de vissen gedroogd voor de handel naar het binnenland.

Hierna bezichtigen we de overblijfselen van het Nederlandse Fort. De Portugezen bouwden hier een fort, welke in 1644 door de Nederlanders werd verwoest en daarna weer werd herbouwd. Er zijn nog slechts enkele ruΓ―nes en een deel van een muur met een toegangspoort intact.

Vervolgens bezoeken we de St. Mary Church. Deze Katholieke kerk werd gebouwd in 1874.

Hierna gaan we naar de Angurukaramulla tempel, deze boeddhistische tempel en is één van de belangrijkste historische tempels van Sri Lanka. De tempel is beroemd vanwege haar 6m lange liggende Boeddha, oude muurschilderingen en vele schilderijen.

De middag is ter vrije besteding.

Optioneel: (niet inclusief) kunt u deelnemen aan een boottocht door het Hollandse Kanaal & de lagunes.

Diner + Overnachting in het Paradise Holiday Village Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Pinnawela - olifanten in de rivierVandaag gaan we na het ontbijt op weg naar Polonnaruwa.

Onderweg bezoeken we het olifantenweeshuis in Pinnawela. In deze crΓ¨che worden jonge olifanten opgevangen, die uit hun natuurlijke omgeving geraakt zijn. Een aantal van hen zal belanden in een buitenlandse dierentuin, omdat ze vaak niet meer kunnen wennen aan een leven in het wild. Het is leuk om te kijken naar de speelse jonge olifantjes. In de ochtend en in de middag worden de jonge olifantjes met de fles gevoed. Daarna moeten ze in bad. De olifanten verlaten het kamp en gaan met de hele kudde naar de Ma Oya rivier. In deze rivier genieten de olifanten van het verkoelende water. Vanaf diverse punten heeft u een prachtig uitzicht op de olifanten. U kunt hier schitterende foto’s maken en dicht bij de olifanten komen. De volwassen olifanten doen in het weeshuis allerlei klusjes, zoals het verzamelen van voedsel. De olifanten kunnen vrij rondlopen op een stuk land van ongeveer 10 hectare. Ook in het kamp kunt u prachtige foto’s maken. Ook bestaat de mogelijkheid om de olifanten te voeren.

Hierna reizen we verder naar Polonnaruwa. Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Diner + Overnachting in het Mahanuge Hotel – Polonnaruwa.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 04 :
Polonnaruwa

PolonnaruwaNa het ontbijt bezoeken we de oude stad Polonnaruwa. Deze stad was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. In deze ruΓ―nestad staan vele oude regeringsgebouwen en tempels. Het overgrote deel van de nog resterende monumenten dateert uit deze periode. Aan de oevers van het meer, een kunstmatig aangelegd regenwaterreservoir, ligt het Polonnaruwa Bezoekers Informatie Centrum. Dit museum is gebouwd met hulp van de Nederlandse overheid en bezit een prachtige collectie van archeologische vondsten uit dit gebied. In het midden van dit complex bevinden zich de ruΓ―nes van het Koninklijk Paleis, gebouwd door koning Parakramabahu (1164-1196). Ten oosten van dit paleis ligt de audiΓ«ntiezaal, die gebruikt werd om buitenlandse gezanten en lokale edelen te ontmoeten. Dicht bij de oevers van het kunstmeer liggen de ruΓ―nes van het paleis van koning Nissankamalla. Ten noorden van het Koninklijk Paleis ligt het hindoeΓ―stische tempelcomplex Siva Devala.

Optioneel: (Niet inclusief) Laat in de middag kunt u deelnemen aan een avondsafari door de jungles van Habarana.

Diner + Overnachting in het Mahanuge Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Matale - kruidentuinZeer vroeg in de ochtend bezoeken we het Kaudulla of het Minneriya National Park. We maken een jeepsafari en proberen wilde olifanten te spotten.

’s Middags reizen we verder naar Kandy. Onderweg bezoeken we de kruidentuin van Matale.

Het centraal gelegen Matale beschikt over uitgestrekte landbouwgebieden waar thee, rubber, groenten en specerijen worden verbouwd. U zult van harte welkom worden geheten in de kruidentuin. Vele kruiden hebben hier een therapeutische waarde. U kunt een verfrissende kop kruidenthee proberen. Ook krijgt u een uitleg over het gebruik van de specerijen in de Sri Lankaanse keuken.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel – Kandy.

Ontbijt, Diner
Hotel
Dag 06 :
Kandy

Kandy - Tempel van de TandNa het ontbijt maken we een stadstour door Kandy.

We bezoeken o.a. de Tempel van de Tand. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de tempel.

’s Avonds bezoeken we ook nog een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow.

Diner + Overnachting in het Royal Kandyan Hotel.

Ontbijt, Diner
Hotel

Nuwara Eliya - theeplantageVandaag maken we na het ontbijt een mooie tocht naar Nuwara Eliya.

Onderweg stoppen we bij een theeplantage, waar de wereldberoemde Ceylon Thee vandaan komt. We zien hier de theeplukkers aan het werk die in de enorme plantages de blaadjes met de hand plukken en vervolgens in enorme manden stoppen. Vervolgens zien we bij de fabriek hoe de blaadjes verder verwerkt worden tot het eindproduct. Uiteraard gaan we hier genieten van een verse kop thee.

Hierna rijden we verder naar Uda Walawe. Hier bezoeken we het babyolifanten opvangcentrum. De olifanten die hier leven zijn allemaal onder de 4 jaar oud. We kunnen hier zien hoe de olifanten gevoerd worden.

Diner + Overnachting in het Centauria Lake Resort – Embilipitiya.

Ontbijt, Diner
Hotel

Yala National ParkVroeg in de ochtend, na het ontbijt, bezoeken het Uda Walawe National Park. Dit park is ongeveer 30,821 hectare groot. Het park is gesitueerd tussen het Ratnapura en het Monaragala district en er leven grote kuddes wilde olifanten, herten, zwijnen, waterbuffels en jakhalzen. We maken een prachtige jeepsafari door het park, waarbij het niet onwaarschijnlijk is dat we hele kuddes wilde olifanten te zien zullen krijgen.

Hierna vervolgen we onze route naar Tissamaharama.

’s Middags bezoeken we het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, buffels, beren, luipaarden, herten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Diner + Overnachting in het Magampura Eco Resort – Tissamaharama.

Ontbijt, Diner