Duiken Bali

Duiken Bali

Voor diegene die willen gaan duiken op Bali, er zijn prachtige duiklocaties te vinden rondom dit tropische eiland, zoals Tulamben, Amed, Nusa Penida, Padang Bay, Secret Bay, Menjangan, Pemuteran en de Gili Eilanden.

Bali wordt vaak geprezen als een duikersparadijs vanwege de vele adembenemende duiklocaties. Toeristen van over de hele wereld komen naar dit eiland om de onderwaterwereld te verkennen. Een van de populairste duiklocaties is het wrak van USS Liberty in Tulamben. Deze plek biedt een grote verscheidenheid aan zeedieren en betoverende koraalriffen. Een andere fantastische duiklocatie is de Blue Lagoon in Padangbai, die helderblauw water en zachte zandbodems heeft, en een scala aan kleurrijke zeedieren. Als je op zoek bent naar een meer gedurfde duikervaring, is Manta Point in Nusa Penida de perfecte bestemming om reuzenmanta’s te spotten en met hen te zwemmen. Andere populaire duiklocaties zijn onder meer het Japanse scheepswrak in Amed, de koraaltuinen van Menjangan Island en Shark Point in de Gili-eilanden, die allemaal unieke exploraties bieden. Met zulke magnifieke duiklocaties zullen duikers zeker een onvergetelijke ervaring hebben in Bali.

Wij bieden diverse duikbestemmingen aan op Bali en kunnen alle transfers en accommodaties voor u reserveren.

Wilt u uw reis naar Bali persoonlijk komen bespreken met één van onze Indonesië specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen


Overzicht hotels duikbestemmingen Bali


Hieronder vindt u een hoteloverzicht van onze duikbestemmingen op Bali, echter dit is slechts een kleine selectie. Wij kunnen vrijwel alle hotels voor u online reserveren. 

Keuze uit 30 hotels

Keuze uit 10 hotels

Keuze uit 15 Hotels

Keuze uit 65 Hotels

Keuze uit 380 Hotels


Amed


Amed, gelegen in het noord-oosten van Bali, is beroemd vanwege haar stranden. Deze stranden zijn voorzien van een nogal grof zwart vulkanisch zand. Amed is zeer populair bij duikers en snorkelliefhebbers, er zijn dan ook veel duikcentra en duikresorts te vinden. De meeste duikstekken zijn vanaf het strand binnen 10 minuten te bereiken. In Amed hebben ze piramides gemaakt van steen/beton dat begroeid is met anemonen, koralen en sponzen en veel ander zeeleven bevat. De naam van de duikstek heet Pyramids, het ziet eruit als een Egyptisch landschap onder water. Tussen de piramides zie je tuinalen op en neer springen in het zand. Ook als u wilt ontspannen en genieten van de rustige stranden, bent u hier op de juiste plek. Het waterpaleis van Tirta Gangga is een hoogtepunt van Bali, dat heel dicht bij Amed ligt, ideaal voor een leuke dagexcursie.


Padangbai


Padangbai is een afgelegen kustplaatsje in Oost-Bali dat vooral bekend staat om zijn bruisende haven. Je vindt een ontspannen toevluchtsoord aan zee op de prachtige en afgelegen stranden, die zich op korte loopafstand van de haven van Padang Bai bevinden. De wateren rond Blue Lagoon en Bias Tugel zijn populaire duiklocaties, terwijl langs de kust eeuwenoude tempels te vinden zijn.

Duiken in Padang is de beste plek op Bali om schildpadden, haaien, adembenemende koralen en exotische vissen in overvloed te zien. Blue Lagoon  biedt een spectaculair aantal en verscheidenheid aan tropische rifvissen, het is alsof je jezelf onderdompelt in een gigantisch aquarium. Shark Point en Gili Mimpang Tepekong zijn alleen voor gevorderde duikers. 


Tulamben


Het vissersdorpje Tulamben is gelegen aan de noordoostkust van Bali en staat bekend om haar fascinerende onderwaterwereld. Tulamben biedt opmerkelijke duikmogelijkheden voor duikers van alle ervaringsniveaus. Op slechts 25 meter vanuit de kust ligt het scheepswrak van de WWII USAT Liberty, een onderwaterwonderland en één van de beste duikplekken van Bali. Verder zijn er tal van andere duikplekken vol met zeeleven in of nabij Tulamben Bay. Duikers kunnen een gevarieerd zeeleven verwachten, zoals mantaroggen,  zeeschidpadden, haaien, koralen, inktvissen, octopussen, zeesterren en vele andere kleurrijke vissoorten.


Nusa Penida


Het prachtige, exotische eiland Nusa Penida ligt op slechts 25 km ten zuiden van Bali. Het is absoluut één van de mooiste plekken om te bezoeken in Indonesië. Nusa Penida is beroemd vanwege de prachtige stranden en het schilderachtige uitzicht op de kliffen. De Kelingking Cliff is het beroemdste uitzicht op Nusa Penida en waarschijnlijk één van de meest iconische uitzichten overal op Bali. Deze enorme ‘T-Rex’-vormige rots steekt hoog uit boven de oceaan en is omringt door perfect turkoois water. Het uitzicht vanaf de rand van de klif is werkelijk adembenemend!

Nusa Penida behoort tot één van de beste duiklocaties op Bali. Duikers van over de hele wereld bezoeken deze plek om de Mantaroggen en de Mola Mola te zien. Met meer dan 40 meter zicht is het een uitstekende plek om de grotere oceaanwezens te ontmoeten die hier leven. Bereid je voor op de ultieme Lembongan-duikervaring!


Nusa Lembongan


Nusa Lembongan, een klein eiland tussen Bali en Nusa Penida in de straat Badung, is de perfecte vakantiebestemming met weinig bezoekers en prachtige ongerepte stranden. Het eiland biedt een panoramisch uitzicht op het oosten van Bali en de majestueuze silhouet van de berg Agung. Bekend om zijn geweldige branding, maken het uitstekende kristalheldere water het ook een perfecte plek om te snorkelen en duiken. Duiken op Nusa Lembongan wordt beschouwd als een van de beste duiklocaties op Bali. De drie Nusa-eilanden zijn gezegend met een aantal verbazingwekkend gezonde koraalriffen, een geweldig zicht tot 40 m en een ongelooflijk zeeleven. Het gebied staat bekend om hun manta- en mola mola-waarnemingen dankzij enkele sterke stromingen die voedselrijk water aanvoeren. Ontdek de kleurrijke koralen, scholen rifvissen, barracuda’s en schildpadden.


Banyuwedang / Menjangan


Het eiland Menjangan maakt deel uit van het West Bali National Park, een ongerept natuurreservaat van 780 km². Menjangan biedt je de unieke kans om te duiken op een verticale rotswand die wemelt van enorme gorgonen en zwarte koralen. Hier kunt u getuige zijn van een geweldig onderwaterleven, zoals haaien, schildpadden, gigantische zeekomkommers, palingtuinen, gigantische trekkervissen en pijlstaartroggen. Verken het fantastische 15 meter lange Kapal Budak-wrak met een zicht tot 60 meter in het seizoen. Vanuit Pemuteran is Menjangan Island eenvoudig te bereiken. Het is ongeveer 30 minuten varen.