Rondreis Sri Lanka Deluxe - 16 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va €
va €
va €

Dagelijks vertrek vanaf het Bandaranayake vliegveld (Colombo)

Een 16-daagse rondreis door Sri Lanka met verblijf in luxe accommodaties. We starten deze prachtige rondreis vanuit de hoofdstad Colombo. Hierna reizen we verder naar Sigiriya. Vanuit deze plaats bezoeken we de rotstempel van Dambulla, de historische stad Anuradhapura, de indrukwekkende Sigiriya rots, Polonnaruwa en maken een jeepsafari door het Minneriya National Park. Vervolgens bezoeken we de oostkust. Vanuit Trincomalee bezoeken we het prachtige Pigeon Island. Onze volgende bestemmingen langs de oostkust zijn Passikudah en Pottuvil. Hier kunt u relaxen en genieten van de prachtige ongerepte zandstranden. Verder bezoeken we het Yala National Park. We eindigen weer in Colombo. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Aankomst op het Bandaraniake International Airport. Na de laatste douanecontrole staat de chauffeur u op te wachten en heet u welkom in Sri Lanka, de parel in de Indische Oceaan.

Hierna volgt de transfer naar Colombo. Colombo, zoals veel hoofdsteden in ontwikkelingslanden, verandert in een snel tempo. Waar voorheen oude gebouwen stonden ontstaan nu wolkenkrabbers. Maar in sommige delen blijft de ouderwetse charme behouden. Er is bijvoorbeeld een 100 jaar oude klokkentoren en verschillende Britse koloniale gebouwen. Andere bezienswaardigheden zijn de Pettah-bazaar, waar je kunt winkelen voor een koopje, een hindoeïstische en een boeddhistische tempel, woonwijken met de statige huizen van de welgestelden en de Bandaranaike Memorial International Conference Hall (BMICH), een geschenk aan Sri Lanka uit de Volksrepubliek China.

We gaan inchecken in het Galle Face Hotel. Het Galle Face Hotel, het iconische monument van Sri Lanka, ligt in het hart van Colombo, aan de kust en tegenover de beroemde Galle Face Green. Het Galle Face Hotel is één van de oudste hotels ten oosten van de Suez en omarmt de rijke geschiedenis en legendarische tradities. Geen bezoek aan Sri Lanka is compleet zonder een verblijf in dit majestueuze hotel, gebouwd in 1864 en onlangs gerestaureerd in haar oude glorie.

Overnachting in het Galle Face Hotel – superior kamer.

Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Dambulla.

We gaan hier een bezoek brengen aan de oude rotstempel van Dambulla. Deze rotstempel dateert uit de 2e eeuw voor Christus. De wand- en plafondschilderingen geven de voornaamste episoden uit de levens van Boeddha weer. De bekendste tempels zijn hier de gouden tempel van Dambulla (Rangiri Dambulla Uyanwatta Rajamaha Viharaya), welke ook op de Werelderfgoedlijst staat en de rotstempel Rangiri Dambulla Rajamaha Viharaya. Enkele beelden van Boeddha hebben in liggende positie enorme afmetingen, zoals we die ook aantreffen in o.a. Polonnaruwa. Vanuit het tempelcomplex kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de bergen, de dichte bossen en de regenwaterreservoirs. Op circa 100 meter hoogte ligt de Gouden Tempel van Dambulla, die bestaat uit 5 grotten. In deze grotten zijn de plafonds beschilderd met prachtige boeddhistische afbeeldingen. Monniken mediteerden en leefden in de grotten. Tevens staan er meer dan 150 Boeddhabeelden in deze rotstempel. De Gouden Tempel van Dambulla is de beroemdste en het meest geliefde boeddhistische heiligdom van Sri Lanka. De eerste grot is genaamd Devaraja Viharaya. Deze grot herbergt een 14m lang Boeddhabeeld. De tweede en tevens grootste grot is de Maharaja Vihara, wat in het Singalees De tempels van de grote koningen betekent. In deze grot staan vele prachtige Boeddhabeelden. Tevens vinden we in deze grot een van de mooiste muurschilderingen van Sri Lanka. In de derde grot Maha Vihara, vinden we muur- en plafondschilderingen uit de Kandyse periode. Deze beschilderingen zijn gemaakt in opdracht van koning Kirti Sr Rajasingha, een beroemde boeddhistische prediker. In deze grot staat ook een standbeeld van de koning en meer dan 50 Boeddhabeelden. U kunt heerlijk rondwandelen door de grotten en genieten van alle pracht en praal.

Na het bezoek aan de rotstempel reizen we verder naar Sigiriya. We gaan hier inchecken in het Aliya Resort & Spa.

Overnachting in het Aliya Resort & Spa – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de historische stad Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka.

Vanaf het ontstaan als een nederzetting van minister Anuradha in de 6e eeuw voor Christus, ontwikkelde Anuradhapura zich in een snel tempo en werd het de hoofdstad van het eiland onder bewind van koning Pandukhabaya (437-366 v C). In het midden van de 3e eeuw v. Chr. is Anuradhapura beroemd door de voortreffelijkheid van haar tempelkunst en paleisarchitectuur, het vernuft en de vaardigheid van de irrigatie-ingenieurs, edele olifanten, edelstenen, fijne specerijen en haar militaire macht. De stad bereikte haar hoogtepunt in het begin van de christelijke jaartelling. Het gebied rondom de stad werd omringt door 4 enorme muren van elk 26 km lang en telde vele inwoners en prachtige boeddhistische heiligdommen en openbare gebouwen. Een bezoek aan de enorme stupa’s Jetavana Dagoba, Abayagiri Stupa & Golden Sand Stupa mag zeker niet gemist worden. Deze tempels en monumentale dagoba’s, gebouwd onder grootste architectonische prestaties, zijn alleen in schaal overtroffen door de grote piramides bij Gizeh. Anuradhapura staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De Jetavana Dagoba is 1600 jaar oud en is de hoogste stoepa in Sri Lanka, met een hoogte van 122 meter. De bouw van deze dagoba duurde bijna 30 jaar en men gebruikte meer dan 90 miljoen bakstenen. Het is één van de grootste bouwwerken op aarde gemaakt van bakstenen.

De Abayagiri Stupa behoort tot één van de zeventien religieuze bezienswaardigheden van Anuradhapura. In het oude klooster, gesticht in de 2e eeuw voor Christus, woonden zo’n 5000 monniken.

De Ruwanweli Maha Saya (Golden Sand Stupa) is een schitterende stupa en heilig voor vele boeddhisten. Het werd gebouwd door Koning Dutugemunu in de 2e eeuw voor Christus. De stupa is meer dan 100m hoog.

Verder bezichtigen we de Guard- en Moonstone, de Twin Ponds en de 159 meter lange Elephant Pond.

Overnachting in het Aliya Resort & Spa.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we het Sigiriya Rock Fortress. Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dit enorme complex bestaat uit watertuinen, rotstuinen en de indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya, 200 m hoog en reeds van veraf zichtbaar. Het bestijgen van deze rots via een stelsel van trappen vergt enige inspanning, maar het uitzicht over de jungle is werkelijk adembenemend. Halverwege de steile wand zult u genieten van de prachtige muurschilderingen op de spiegelwand. De fresco’s (muurschilderingen) beelden de wolkenmaagden uit. Bovenop de rots bevindt zich de citadel, de overblijfselen van het paleis uit de 5de eeuw. U kunt hier rondwandelen over de diverse plateaus.

’s Middags gaan we een bezoek brengen aan de oude stad Polonnaruwa. We gaan deze oude stad per fiets ontdekken. Polonnaruwa was slechts voor een korte tijd, van de 11de tot de 13de eeuw, de hoofdstad van het Singalese rijk. Het complex bestaat uit (deels gerestaureerde) paleizen, tempels, Koninklijke baden en lusttuinen. Indrukwekkend zijn de uit granietrotsen gehouwen beelden van Boeddha, die in liggende, staande, zittende en mediterende houding wordt afgebeeld. Het liggende beeld is 14 meter lang en de staande Boeddha is 7 meter hoog. Indrukwekkend is ook de Kiri Vehera, een koepeltempel, ook wel Dagoba genoemd.

Overnachting in het Aliya Resort & Spa.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt bezoeken we het landelijk gelegen dorpje Hiriwaduna. We gaan hier een ritje met een kar maken door het dorp en de omringende rijstvelden. Ook bezoeken we het tempeltje in het dorp, waar de boeddhistische priester een zegenceremonie geeft. Hierna wandelen we naar een meer, waar we een boottocht gaan maken. Vervolgens bezoeken we een lokale familie in het dorp, waar we een heerlijke traditionele Sri Lankaanse lunch zullen nuttigen.

’s middags gaan we een jeepsafari maken door het Minneriya National Park, een prachtig natuurreservaat. Tijdens het droge seizoen verzamelen zich hier een groot aantal Sri Lankaanse olifanten in de graslanden aan de randen van het stuwmeer. Verder leven hier o.a. herten, apen en vele vogelsoorten. Tijdens de jeepsafari krijgt u de mogelijkheid om deze wilde dieren in hun natuurlijke habitat te observeren.

Overnachting in het Aliya Resort & Spa.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt vertrekken we naar Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka. Deze havenstad is één van de belangrijkste steden voor de Tamil bevolking van Sri Lanka. U vindt hier prachtige, ongerepte stranden en deze locatie is perfect voor snorkel- en duikliefhebbers. Er wordt gezegd dat de stranden van Trincomalee en het nabij gelegen Nilaveli behoren tot de mooiste van Sri Lanka.

Na aankomst in Trincomalee gaan we de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving van bezoeken.

We beginnen met een bezoek aan de Kinniya Hot Water Springs. De heetwaterbronnen van Kinniya bestaan uit 7 verschillende bronnen, ieder met zijn eigen temperatuur. Er wordt beweerd dat het water uit de bronnen een helende werking hebben tegen verschillende aandoeningen. De bronnen stammen uit de tijd van Koning Ravana.

Hierna brengen we een bezoek aan Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort van Sri Lanka. In 1623 werd het fort gebouwd door de Portugezen en in 1639 veroverd door de Nederlanders. Het fort werd door de Nederlanders compleet herbouwd.

Tot slot bezoeken we de Thirukoneswaram tempel, één van de vijf Eswarams-Sivan tempels in Sri Lanka. De tempel is gelegen bovenop Swamy Rock. De Thirukoneswaram is een Hindoe tempelcomplex gelegen aan de Indische Oceaan. De tempel staat ook wel bekend als de “tempel met de duizend pilaren”. De geschiedenis van de tempel gaat eeuwen terug. In 1624 werd het tempelcomplex verwoest door de Portugezen, die materialen nodig hadden om een fort te bouwen. In 1963 is de tempel herbouwd.

Hierna gaan we inchecken in het Jungle Beach Resort Nilaveli.

Overnachting in het Jungle Beach Resort – lagoon cabin.

Ontbijt
Hotel

Vandaag gaan we, na het ontbijt, een bezoek brengen aan Pigeon Island.

Het Pigeon Island National Park is één van de twee marine nationale parken van Sri Lanka. Het nationale park ligt op 1 km voor de kust van Nilaveli, een kustplaatsje in de oostelijke provincie, met een totale oppervlakte van 471.429 hectare. De naam van het eiland is afgeleid van de rotsduif die het heeft gekoloniseerd. Het nationale park bevat enkele van de best overgebleven koraalriffen van Sri Lanka. Pigeon Island werd in 1963 aangewezen als heiligdom. In 2003 werd het herontworpen als een nationaal park. Dit nationale park is de 17e in Sri Lanka.

We maken een prachtige boottocht naar Pigeon Island. U kunt het eiland gaan verkennen of gaan relaxen op de ongerepte stranden. Verder kunt u hier perfect snorkelen (uitrusting ter plaatse te huur).

Overnachting in het Jungle Beach Resort.

Ontbijt
Hotel
Dag 08 :
Trincomalee

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden. U kunt gaan relaxen op het strand.

Optioneel kunt u deelnemen aan de excursie walvissen en dolfijnen spotten (niet bij de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Jungle Beach Resort.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we verder naar Passikudah. Deze plaats ligt ongeveer 100 km ten zuiden van Trincomalee.

Na aankomst in Passikudah gaan we inchecken in het Uga Bay Resort & Spa.

Het Uga Bay Resort & Spa beschikt over 46 ruime kamers en ligt direct aan het prachtige witte zandstand van de Baai van Passikudah.

Faciliteiten: de Beach Studio’s van het Uga Bay Resort zijn uitgerust met airconditioning, een 42″ LED TV, een dvd speler, een I-Pod docking station, een minibar, een kluisje, koffie- en theefaciliteiten en een ruime badkamer met rain shower douche en toilet. WIFI is beschikbaar in het resort. Het restaurant van het Uga Bay Resort biedt u een prachtig uitzicht over het zwembad en de zee en serveert internationale gerechten. Lokale vissers verkopen hun vangst aan dit restaurant, zodat u kunt genieten van een heerlijke verse seafood maaltijd. Verder kunt u heerlijk relaxen bij het prachtige zwembad.

Locatie: het Uga Bay Resort ligt direct aan het strand. De koraalriffen voor de kust nodigen u uit om te snorkelen. Verder kunt u aan de Baai van Passikudah diverse wateractiviteiten beoefenen, zoals kajakken en windsurfen.

Overnachting in het Uga Bay Resort & Spa – beach studio.

Ontbijt
Hotel
Dag 10 :
Passikudah

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Geniet met volle teugen van uw strandvakantie in dit prachtige resort.

Overnachting in het Uga Bay Resort & Spa.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt reizen we verder naar Pottuvil.

Na aankomst in Pottuvil gaan we inchecken in het Kottukal Beach House. Dit hotel is prachtig gelegen aan het strand op enkele minuten afstand van Arugam Bay. De golfen hier maken het een perfecte plek voor surfliefhebbers. Verder vindt je hier ongerepte lange zandstranden. Tijdens de zomermaanden is de zee vrij kalm. ’s Avonds kun je de gezelligheid opzoeken in Arugam Bay, er zijn hier leuke strandbars waar je kunt genieten van uw favoriete drankjes.

Overnachting in het Kottukal Beach House – deluxe kamer.

Ontbijt
Hotel

Deze dag kunt u, na het ontbijt, vrij besteden.

Ga heerlijk ontspannen op de prachtige stranden van Pottuvil.

Overnachting in het Kottukal Beach House.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Geniet van uw strandvakantie.

Overnachting in het Kottukal Beach House.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt verlaten we Pottuvil en reizen verder naar Tissamaharama.

’s Middags bezoeken we het Yala National Park, één van de grootste nationale parken van Sri Lanka. We maken hier een prachtige jeepsafari door het park. In dit park leven o.a. olifanten, apen, buffels, beren, luipaarden, sambaherten en vele vogelsoorten. Tijdens deze jeepsafari proberen we zo veel mogelijk wilde dieren te spotten.

Overnachting in het Cinnamon Wild – jungle chalet.

Ontbijt
Hotel

Vandaag reizen we, na het ontbijt, terug naar Colombo.

Na aankomst in Colombo kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in het Galle Face Hotel.

Ontbijt
Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Colombo. Hier eindigt deze rondreis.

U bent NIET gebonden aan de hotels in deze rondreis, u kunt de hotels upgraden naar andere hotels. Via onze hotelpagina’s kunt u de hotels met elkaar vergelijken. Ook kunt u deze reis verlengen. Wilt u langer in een bepaalde plaats verblijven, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. ALLES KAN EN NIETS MOET

Ook kunt u deze reis verlengen met een heerlijke strandvakantie op de Malediven.

WILT U DEZE PRACHTIGE RONDREIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE SRI LANKA SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Rondreis Sri Lanka - Deluxe Tour - 16 Dagen - I-SRI-07

U kunt uw vraag stellen via onderstaand formulier.

Rondreis Sri Lanka Deluxe

Reis details:

  • Vliegveld Colombo
  • 2
  • I-SRI-07
  • 16 dagen
  • Privé auto of minibus met Engelssprekende chauffeur
  • Logies + ontbijt
  • U kunt deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen