BM Air Reizen
030 - 2252328

Thailand Emerald Tour - 19 Dagen

2 deelnemers:
4 deelnemers:
6 deelnemers:
va € 947
va € 895
va € 868

Rondreis: Thailand Emerald Tour

Dagelijks vertrek vanaf het vliegveld van Bangkok

Tijdens deze complete Thailand rondreis bezoeken we vele hoogtepunten van dit fantastische land. We starten in de bruisende hoofdstad Bangkok. We maken hier een leuke tour naar de treinmarkt in Maha Chai. Hierna gaan we verder naar de provincie Kanchanaburi. Hier bezoeken we de River Kwai Bridge, het Hellfire Museum en het Mon volk. We overnachten op de River Kwai Jungle Rafts, een echt jungle avontuur. In het noorden bezoeken we Chiang Mai, Chiang Rai en de Gouden Driehoek. Tot slot gaan we genieten van een heerlijke strandvakantie op het prachtige eiland Koh Samui. Uiteraard kunt u deze rondreis naar eigen wens verlengen en/of aanpassen.

Dag 01 :
Bangkok

Bangkok - Khao San RoadAankomst op Suvarnabhumi Airport, de luchthaven van Bangkok. Na de laatste douanecontrole wacht de chauffeur u op in de aankomsthal.

Hierna volgt de transfer naar het Trang Hotel. Dit hotel is centraal gelegen in Bangkok, op loopafstand van de Khao San Road. Hier vindt u vele gezellige straatjes vol winkels, marktkraampjes en restaurants. Ook bevinden zich hier enkele leuke markten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Natuurlijk kunt u ook heerlijk gaan relaxen aan het zwembad.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan de Baiyoke Sky Dinner, dineren in één van de hoogste gebouwen in Bangkok. Naast het diner kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over de stad. (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan dit diner dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Trang Hotel.

Hotel

Maha ChaiNa het ontbijt gaan we genieten van een dagje authentiek Bangkok.

We vertrekken vanuit ons hotel naar het Wong Wian Yai treinstation, gelegen aan de overkant van de enorme Chao Phraya Rivier. Hoe dichter we in de buurt van Wong Wian Yai komen, hoe anders de stad er uit ziet. Hier vinden we nog het echte oude Bangkok, zoals het vroeger was. Wij Nederlanders worden hier nog nagekeken, als of we van een andere planeet komen.

Het treinstation van Wong Wian Yai is nog zo authentiek, met kleine winkeltjes & eetstalletjes. Op de rails staat het oude boemeltje al te puffen. U kunt hier wat rondwandelen tot het treintje vertrekt. Na een hoop herrie, door de luidsprekers, brengt de gids ons naar onze plaatsen. U kunt het waarschijnlijk niet verstaan maar u zult begrijpen dat de trein gaat vertrekken.

Langzaam boemelen we naar een hogere snelheid, prachtig wat we allemaal zien, palmbomen, houten huisjes langs de spoorbaan, rijstvelden, vuurtjes waarop gekookt wordt, diverse fruitbomen, wat een rust. We zitten echt een uurtje te genieten van dit prachtige landschap. Ineens gaat de trein langzaam rijden en belanden we ineens midden in een overdekte markt. We zijn aangekomen in Maha Chai.

Na aankomst in het plaatsje Maha Chai gaan we een wandeling maken over de vismarkt en door kleine straatjes en steegjes. Hierna lopen we verder naar de rivier, waar we de veerboten af en aan zien varen. Hier zullen we ook even alles tot ons laten bezinken tijdens de lunch bij de rivier.

Na deze mooie ervaring gaan we weer terug met het treintje naar Wong Wian Yai en vervolgens door naar ons hotel in Bangkok.

Overnachting in het Trang Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Kanchanaburi - River Kwai Jungle RaftsVroeg in de ochtend, na het ontbijt, wordt u opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de provincie Kanchanaburi. Deze prachtige provincie ligt ongeveer 128 km ten westen van Bangkok.

Na aankomst in Kanchanaburi gaan we een bezoek brengen aan het Thailand-Burma Railway Centre. In dit museum komen we van alles te weten over de geschiedenis van de aanleg van de spoorlijn. In 1942 besloten de Japanners een spoorlijn aan te leggen tussen Thailand en Birma. Deze spoorlijn moest de bevoorrading van de troepen in Birma mogelijk maken. Het traject van 415 km staat ook wel bekend als de dodenspoorlijn, vanwege de vele doden die gevallen zijn tijdens de bouw van deze spoorlijn.

Hierna brengen we een bezoek aan één van de twee oorlogsbegraafplaatsen. Het is eigenlijk niet gebruikelijk om een begraafplaats te bezoeken tijdens uw vakantie, echter de vreselijke gebeurtenissen tijdens de 2e Wereldoorlog mogen nooit vergeten worden. Op de begraafplaatsen liggen vele Nederlandse slachtoffers. Toch even een moment om hier even bij stil te staan.

Vervolgens gaan we verder naar de brug, de River Kwai Bridge. De brug is het symbool van de Birma-spoorlijn. U kunt hier schitterende foto’s maken. Het is mogelijk om over de brug heen te lopen.

Rond het middaguur volgt de transfer naar de pier. De River Kwai Jungle Rafts zijn namelijk alleen per boot te bereiken. Per traditionele Thaise longtailboot varen we in circa 15 minuten naar de Jungle Rafts. Deze bijzondere accommodatie is gelegen op een schitterende locatie, midden op de Kwai Noi rivier. Er is geen elektriciteit in dit uit hout en bamboe vervaardigde, op houten vlotten gebouwde ‘floatel’. ’s Avonds is het er dan ook bijzonder sfeervol als de olielampjes aangaan. Totaal zijn er bijna 100 kamers in twee drijvende vleugels. De eenvoudige kamers hebben een tafeltje met een olielamp en een eigen badkamer met wastafel/douche (lauw water) en toilet. Daarnaast hangen op de loopveranda, voor de kamers, hangmatten waarin u tussen de bloemen en planten heerlijk kunt relaxen. Iedere vleugel heeft zijn eigen restaurant, danstheater en een bar, waar u gezellig een drankje kunt drinken.

Na de lunch (inclusief) bij de River Kwai Jungle Rafts varen we per longtailboot naar de Resotel pier. Van hieruit gaan we een bezoek brengen aan het Hellfire Pass Memorial. Het bijbehorende museum bestaat uit een verzameling van foto’s, tekeningen, zelfgemaakte voorwerpen en filmvoorstellingen die herinneren aan de vreselijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog toen Japan, na bezetting van Thailand en Birma, een spoorlijn tussen beide landen liet aanleggen dwars door het bergland en de jungle heen. De Hell Fire Pass is gelegen in de Tenasserim Hills. Dit berglandschap was het moeilijkste stuk van de Birma spoorlijn. De Japanners lieten de dwangarbeiders en krijgsgevangenen met de hand de rotsen weghakken om de spoorlijn door heen te laten gaan. Vanuit het museum wandelen door de jungle naar beneden om bij deze locatie te komen.

Na het bezoek aan de Hellfire Pass keren we terug naar de River Kwai Jungle Rafts.

Na het diner (inclusief) gaan we in het theater genieten van traditionele Mon-dansen.

Overnachting op de River Kwai Jungle Rafts.

Ontbijt, Lunch, Diner
Floatel

Kanchanaburi - treinreis oude spoorlijnNa het ontbijt, op de River Kwai Jungle Rafts, gaan we een bezoek brengen aan het Mon Tribal Village. We gaan hier kennis maken we de leefwijze van het Mon volk en maken een lichte jungle trekking.

Na de lunch (inclusief) gaan we een prachtige treinreis maken over de oude spoorlijn. We rijden over de oude houten viaducten langs de River Kwai. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het prachtige uitzicht.

In de middag transfer naar het treinstation van Bangkok. Vanhier vertrekt de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai. In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor u gereserveerd. Deze treinreis is een zeer leuke ervaring. De stoelen worden in de avonduren omgebouwd tot slaapplaats. U zult merken dat u relaxed kunt reizen in deze treinen. Uiteraard is het contact met andere reizigers een leuke bijkomstigheid. Allerlei nationaliteiten maken gebruik van deze treinen. In de avond en ’s morgens komen ze langs met een menukaart. U kunt hier dan een diner en/of een ontbijt bestellen (niet inclusief). Verder is de trein voorzien van een restauratiewagon. TIP: neem wat warme kleding mee, want in de trein staat de airco vaak behoorlijk koud.

Overnachting in de nachttrein.

Ontbijt, Lunch
Nachttrein
Dag 05 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Night BazaarVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Chiang Mai. Hier staat de lokale chauffeur u op te wachten. U herkent de chauffeur aan het bordje met u naam erop vermeld. Transfer naar het Lanna Palace Hotel.

Het Lanna Palace Hotel ligt in de buurt van de beroemde ‘Night Bazaar’, waar dorpelingen en bergstammen hun handwerkprodukten verkopen. De rest van de dag is ter vrije besteding. In Chiang Mai zult u zich niet snel vervelen, u vindt hier vele leuke markten, prachtige tempels, restaurants en winkels.

Optioneel kunt u later op de dag deelnemen aan het Khantoke Dinner, een traditioneel diner gecombineerd met een leuke dansshow (niet in de prijs inbegrepen).

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Hotel

Chiang Rai - Wiang Indra Riverside ResortNa het ontbijt volgt de transfer naar Chiang Rai. De afstand tussen beide steden is circa 180 km.

Chiang Rai is in 1262 gesticht door Koning Mengrai. Later werd de stad veroverd door het Birmese leger. In 1786 werd Chiang Rai heroverd en sindsdien maakt het deel uit van het Koninkrijk Thailand. Tegenwoordig is de stad zeer populair als startplaats voor één van de vele trektochten en voor reizen naar de Gouden Driehoek.

Na aankomst in Chiang Rai gaan we inchecken in het Wiang Indra Riverside Resort. Dit is een ruim opgezet resort, omgeven door een grote tropische tuin en schitterend gelegen aan de Kok rivier. Het resort beschikt over een groot zwembad, waar u heerlijk kunt relaxen en zwemmen.

De rest van de dag kunt u vrij besteden. U kunt op eigen gelegenheid Chiang Rai gaan ontdekken.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort.

Ontbijt
Hotel

Chiang Rai - Wat Rong KhunNa het ontbijt gaan we een bezoek brengen aan de Witte Tempel, de Wat Rong Khun. Deze boeddhistische tempel dateert uit 1997 en is gebouwd in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld.

Hierna bezoeken we het Black House. Dit museum bestaat uit diverse gebouwen in verschillende bouwstijlen en huisvest een grote verzameling kunstobjecten.

Vervolgens rijden we in noordelijke richting naar Mae Sai, gelegen aan de gelijknamige rivier die op dat punt de grens met Myanmar (Birma) vormt. Er ligt hier een brug, over de rivier, waar een levendige handel plaatsvindt tussen de Thais en Birmanen. De plaats Mae Sai is de noordelijkste stad van Thailand. Een monument geeft hier aan dat u op het meest noordelijke punt van Thailand bent.

Na de lunch rijden we verder naar de Gouden Driehoek. Hier bezoeken we het drielandenpunt van Thailand-Myanmar-Laos. De Gouden Driehoek werd vroeger onmiddellijk verbonden met de papaverteelt en de handel in heroïne. Vanaf het drielandenpunt heeft u een prachtig uitzicht over de drie landen.

Vervolgens bezoeken we het House of Opium museum. In dit museum vinden we vele voorwerpen die betrekking hebben op het gebruik en de handel van opium.

Tot slot bezoeken we in Chiang Saen de Wat Chedi Luang. De chedi is 18m hoog en heeft een achthoekige voet. De tempel is gebouwd in 1290 door koning Saen Phu.

We vervolgen onze route terug naar Chiang Rai.

Overnachting in het Wiang Indra Riverside Resort.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Chiang Rai - berglandschapNa het ontbijt volgt de transfer terug naar Chiang Mai. Onderweg kunt u genieten van het prachtige landschap.

Na aankomst in Chiang Mai gaan we inchecken in het Lanna Palace Hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

’s Avonds kunt u heerlijk gaan rondslenteren over de Night Bazaar. Deze avondmarkt is gelegen aan de Chanklan Road en is de grootste markt van Chiang Mai. Op de markt kunt u allerlei artikelen aanschouwen. Het is een wirwar van kraampjes, eetstalletjes en winkels. Op de markt moet u uiteraard onderhandelen en afdingen. Vele handelaren verkopen dezelfde producten, dus u kunt eenvoudig naar de volgende gaan. Blijf lachen en vriendelijk, de beste deals sluit u indien beide partijen tevreden zijn. Veel plezier.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 09 :
Chiang Mai

Chiang Mai - Wat Phra That Doi SuthepNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

U kunt natuurlijk lekker bij het zwembad relaxen en bijkomen van de voorafgaande indrukwekkende dagen.

Optioneel kunt u deze dag deelnemen aan één van onze dagexcursies Chiang Mai (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan één van deze dagexcursies dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt
Hotel

Doi Inthanon National Park - watervalNa het ontbijt vertrekken vanuit Chiang Mai naar het Doi Inthanon National Park. Dit park heeft een oppervlakte van ongeveer 1005km2. Vele rivieren ontspringen of zijn afhankelijk van dit gebied. Vanwege het koele klimaat en de afgelegen ligging is het park een ideale locatie voor vele vogelsoorten.

Na aankomst in het park bezichtigen we de Wachirathan waterval. Deze indrukwekkende waterval keldert over de rand van een hoge klif naar beneden. Vanaf het uitkijkpunt heeft u een mooi uitzicht op deze waterval.

Vervolgens gaan we een prachtige trekking maken door dit gebied. Tijdens de wandeltocht, over een nature trail, gaan we door een prachtige natuur en passeren we enkele watervallen. De gids geeft uitleg over de flora en fauna. Verder kunt u genieten van het panoramische uitzicht over de rijstvelden. We stoppen bij een dorpje van de Karen Hill Tribe. De lokale bevolking verbouwd hier koffie. De liefhebbers kunnen hier een verse kop koffie drinken. Ook kunt u hier even lekker zwemmen en afkoelen bij een waterval.

Na de lunch (inclusief) bezoeken we de Hmong markt. Op deze markt worden allerlei lokale producten verhandeld.

Tot slot bezoeken we de hoogste berg van Thailand, de Doi Inthanon (2565m). Hier bevinden zich twee prachtige pagodes, gebouwd ter ere van het Thais koninklijk huis. Vanaf de pagodes heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Laat in de middag keren we weer terug naar Chiang Mai.

Overnachting in het Lanna Palace Hotel.

Ontbijt, Lunch
Hotel

Koh Samui - ChawengNa het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Chiang Mai. Per binnenlandse vlucht vliegen we vervolgens via Bangkok verder naar Surat Thani. Na aankomst op het vliegveld van Surat Thani volgt de transfer naar de pier. Per boot maken we vervolgens de oversteek naar Koh Samui. Na aankomst op de pier volgt de transfer naar het Samui First House Hotel.

Het Samui First House beschikt over 98 kamers en ligt op loopafstand van het strand. Op 1 km van het hotel ligt het winkelgebied en het uitgaansgebied van Chaweng. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Zo beschikken ze over airconditioning, IDD telefoon, een tv, een internetaansluiting en een badkamer met douche en toilet. Verder beschikt het hotel over een zwembad met jacuzzi, een restaurant met internationale keuken, een fitnessruimte, een internetruimte, kluisjes bij de receptie, een wasserette en een massagesalon.

Na het inchecken kunt u de rest van de dag vrij besteden.

Overnachting in Samui First House Hotel.

Ontbijt
Hotel
Dag 12 :
Koh Samui

Koh Samui - Wat Phra YaiNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet van uw strandvakantie op Koh Samui.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Samui Eiland Tour (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Samui First House.

Ontbijt
Hotel
Dag 13 :
Koh Samui

Koh PhanganNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt heerlijk relaxen aan het strand.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Koh Phangan Eiland Tour (niet in de prijs inbegrepen). Indien u wilt deelnemen aan deze tour dan kunt u dit opgeven tijdens het boeken van deze reis.

Overnachting in het Samui First House.

Ontbijt
Hotel
Dag 14 :
Koh Samui

Koh Tao - snorkelenNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Koh Tao & Nang Yuan Tour. Tijdens deze tour bezoeken we de beste snorkellokaties bij Koh Tao en Nang Yuan Eiland, één van de mooiste eilanden ter wereld.

Overnachting in het Samui First House.

Ontbijt
Hotel
Dag 15 :
Koh Samui

Koh TanNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel kunt u deelnemen aan de Adventure Coral Island Tour. Tijdens deze tour bezoeken we het prachtige tropische eiland Koh Tan.

Overnachting in het Samui First House.

Ontbijt
Hotel
Dag 16 :
Koh Samui

Koh Samui - Samui First House HotelNa het ontbijt heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Geniet van uw strandvakantie op Koh Samui.

Overnachting in het Samui First House.

Ontbijt
Hotel

Surat Thani - treinstationNa het ontbijt uitchecken. Hierna volgt de transfer naar de Nathon pier.

’s Middags vertrekt de boot naar Surat Thani. Na aankomst op de pier staat de bus u op te wachten voor de transfer naar het treinstation. Vanhier vertrekt de trein van Surat Thani naar Bangkok. In de trein is een slaapplaats, in de 2e klasse, voor U gereserveerd.

Overnachting in de nachttrein.

In de Thailand Emerald Tour kunt u de volgende wijzigingen aanbrengen:

Niet per boot/nachttrein naar Bangkok, maar vliegen vanuit Koh Samui naar Bangkok. In dit geval dient u 1 nacht langer te verblijven in Koh Samui of Bangkok. Het is ook mogelijk dat de vlucht Koh Samui – Bangkok aansluit op uw terugvlucht van Bangkok naar Amsterdam.

Informeer naar de vele mogelijkheden! Bij deze wijzigingen zijn de binnenlandse vluchten, extra nachten en/of transfers niet inbegrepen

Nachttrein
Dag 18 :
Bangkok

Bangkok - China TownVroeg in de ochtend aankomst op het treinstation van Bangkok, vervolgens transfer naar het Bangkok Centre Hotel.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk gaan winkelen in Bangkok of lekker relaxen aan het zwembad van het Bangkok Centre Hotel.

Overnachting in het Bangkok Centre Hotel.

Hotel

Na het ontbijt volgt de transfer naar het vliegveld van Bangkok. Hier eindigt deze tour.

U bent NIET gebonden aan de hotels in deze rondreis, u kunt elk hotel veranderen naar één van onze andere aanbevolen hotels. In dit geval betaalt u het prijsverschil tussen de hotels. Via de volgende hotelpagina’s kunt u de hotels vergelijken.

Ook kunt u deze reis verlengen. ALLES KAN EN NIETS MOET

WILT U UW THAILAND REIS PERSOONLIJK KOMEN BESPREKEN MET EEN VAN ONZE THAILAND SPECIALISTEN, DAN BENT U VAN HARTE WELKOM OP ONS REISBURO IN MAARSSEN

Ontbijt

Kaart Thailand Emerald Tour

Kaart Thailand Emerald Tour

Thailand Emerald Tour - 19 dagen - BMT09