Gelegen in één van de meest fascinerende regio’s van Sri Lanka, is Mihintale een plaats van grote betekenis en historische waarde. Deze heilige bergtop in de noord-centrale provincie heeft culturele, religieuze en traditionele betekenis die elke bezoeker zal fascineren. Als geboorteplaats van het boeddhisme in Sri Lanka, heeft Mihintale een sterke plaats in de harten van velen. Hier hield de boeddhistische monnik Mahinda een cruciale bijeenkomst met de toenmalige koning Devanampiyatissa. Dit leidde tot het vestigen van het boeddhisme als de nationale religie van Sri Lanka.

Vandaag de dag is Mihintale een populaire bedevaartsoord voor boeddhisten uit de hele wereld. Toeristen stromen ook naar de omgeving om zijn rijke geschiedenis en cultuur te ervaren. Van oude trappen die naar de top leiden tot verschillende grotten met ingewikkelde architectuur, Mihintale heeft veel te bieden. Zijn meest opmerkelijke attractie is de Ambasthala Dagoba, die wordt beschouwd als één van de oudste stoepa’s in Sri Lanka. Een bezoek aan Mihintale is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het boeddhisme en de geschiedenis van Sri Lanka.

Wilt u uw reis naar Sri Lanka persoonlijk komen bespreken met één van onze Sri Lanka specialisten, dan bent u van harte welkom op ons reisburo in Maarssen.

Bouwsteen

Anuradhapura & Wilpattu Tour
, , , 4 Dagen - 3 Nachten

Anuradhapura & Wilpattu Tour De Anuradhapura & Wilpattu Tour is …

Dambulla - Rotstempel
250

2 deelnemers:   4 deelnemers:   6 deelnemers:     …

Rondreis

Rondreis

Mihintale
Aanbevolen

Noord en Oost Sri Lanka Noord en Oost Sri Lanka …