Sri Lanka - Kandy
Sri Lanka - Kandy - Markt
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
Sri Lanka - Kandy - Tempel van de Tand
info_kandy_01

Kandy is schitterend gelegen aan een pittoreske stuwmeer

info_kandy_02

In het centrum vindt u oude winkels, prachtige gebouwen en een leuke markt

info_kandy_03

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Tempel van de Tand

info_kandy_04

In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha

info_kandy_05

De tand werd door de dochter van een koning uit India gesmokkeld

info_kandy_06

In deze heilige tempel zijn diverse vertrekken te bezichtigen

info_kandy_07

De Tempel van de Tand

info_kandy_08

De Tempel van de Tand

info_kandy_09

De Tempel van de Tand

info_kandy_10

De Tempel van de Tand

info_kandy_11

De Tempel van de Tand

info_kandy_12

De Tempel van de Tand

previous arrow
next arrow
PlayPause
info_kandy_01
info_kandy_02
info_kandy_03
info_kandy_04
info_kandy_05
info_kandy_06
info_kandy_07
info_kandy_08
info_kandy_09
info_kandy_10
info_kandy_11
info_kandy_12
previous arrow
next arrow
Shadow

Kandy heeft prachtige bezienswaardigheden

Kandy is de mooiste stad van Sri Lanka en schitterend gelegen aan het pittoreske stuwmeer, dat het stadsbeeld beheerst. Kandy is bij uitstek het symbool van de Singalese nationale trots en heeft zich als koninkrijk altijd met meer of minder succes verweerd tegen de Portugese, de Nederlandse en de Engelse overheersing. Kandy is tevens het culturele centrum van Sri Lanka en hoofdzetel van de Boeddhistische monniken. Met zijn 150.000 inwoners is het de 3e stad van het land, achter Colombo en Jaffna. De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende bergen zorgen voor een aangenaam klimaat.

Verder zijn er enkele mooie musea in Kandy en is een prachtige wandeling rond het meer aan te bevelen. Het is een levendige universiteitsstad (bekend vanwege het hoogstaande onderwijs) met mooie winkels en markten.


Tempel van de Tand – Sri Dalada Maligawa


Bezienswaardig is de Tempel van de Tand (Sri Dalada Maligawa). Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie in Sri Lanka bewaard, nl. Boeddha’s linker boventand. Deze tand werd door de dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De Tand van Boeddha geldt sinds die tijd als symbool voor de zelfstandigheid van het Singalese volk en zijn geloofsovertuiging. De relikwie wordt bewaard onder een gouden dak in de Tempel.

De relikwie van de Heilige Tand werd ook een symbool van het koningschap. Het was gebruikelijk dat de koningen een tempel bouwden voor de relikwie in de buurt van hun paleis en dat ze de bewaarder ervan werden.

Vimala Dharma Suriya I (1591-1604) bracht de relikwie van de Heilige Tand naar Kandy en bouwde een tempel van twee verdiepingen. Verbeteringen werden aangebracht door volgende koningen. Sri Vikrama Rajasinha (1798-1815) bouwde de elegante Pattirippuwa, het achthoekige gebouw van de tempel (dat tegenwoordig de bibliotheek herbergt) en bouwde ook het prachtige kunstmatige meer naast de tempel, waar Kandy rond gecentreerd is.


Weinig mensen hebben de tand ooit zelf gezien. De meesten zullen de grote dagoba-vormige Karanduwa zien, een gouden reliekschrijn, welke de buitenste kist van zeven is. Binnen in bevinden zich zes kleinere heiligdommen van puur goud en versierd met kostbare edelstenen. De Karanduwa is gehuisvest in het heiligdom de Udmale, de bovenste kamer van de tweevoudige binnenste tempel. Het heiligdom gaat open bij zonsopgang en zonsondergang, met ceremonies die beginnen om 05.30 uur, 09.30 uur en 18.30 uur, wanneer de tempel tot leven komt met tromgeroffel, wierookwolken en de constante optocht van pelgrims met bloemenoffers. In de hal achter de Karanduwa vindt u een aantal gouden boeddhabeelden en schilderijen die het leven van Boeddha weergeven en de komst van het boeddhisme naar het eiland.


Naast de tempel bevindt zich de audiëntiezaal (1784) met sierlijke houten pilaren en een stenen vloer, waar Kandyan-koningen het hof hielden. Het historische document dat het Kandyan-koninkrijk beëindigt en het grondgebied overdraagt ​​aan de Britten werd hier in 1815 ondertekend.


Culturele Dansshow – Kandy


Een ander hoogtepunt van Kandy is een bezoek aan een spectaculaire Culturele Dansshow. Onder begeleiding van de Kandy drummers vinden enkele speciale dansvoorstellingen plaats, zoals de cobra dans, de gemaskerde dans en een spectaculaire vuurshow. De Kandyaanse dansen zijn van oorsprong een expressievorm met een diepe religieuze betekenis. De dansers en drummers zijn kleurrijk gekleed in traditionele kostuums.


Museum of world Buddhism


Sri Dalada Maligawa Kandy heeft het International Buddhist Museum (IBM) opgericht om de uitbreiding van het Boeddhisme in Azië en de rest van de wereld te laten zien. Dit is het enige museum dat de uitbreiding van het boeddhisme over de hele wereld laat zien. Tegen het 2600ste jaar van de sambuddatva jayanthi heeft de Boeddha-dhamma zijn status ontwikkeld van de eenvoudige filosofie van de levensstijl van de mensheid zoals verwoord in het vroege boeddhistische denken tot een hoog ontwikkeld ritueel religieus systeem. Vanaf zijn geboorteplaats heeft India, het Boeddhisme als religie, zich verspreid naar verschillende delen van Azië, Zuid-Oost en Verre Oosten. Terwijl de boodschap van de Boeddha momenteel in de brede context in de moderne wereld wordt bestudeerd. Het is interessant om de verschillende systemen op te merken die door de respectieve landen worden gevolgd in de beoefening van het Boeddhisme, zowel Theravada als Mahayana.


Esala Perahera festival


Aan de zuidkant van de tempel, tegenover het meer, is een open binnenplaats waar olifanten worden versierd voor het meest unieke en prachtige jaarlijkse festival, de Esala Perahera. Het spectaculaire en kleurrijke Esala Perahera festival, gewijd aan deze relikwie is het meest belangrijke festival van Sri Lanka. Het festival, waarbij meer dan 50 versierde olifanten en vele dansers en muzikanten deelnemen, mag zeker niet gemist worden. Het Esala Perahera festival vindt plaats circa juli of augustus (afhankelijk van de volle maan, het hoogtepunt van het festival) en duurt 10 dagen. De Esala Perahera, is ter ere van het belangrijkste bezit van het eiland, de tand van Boeddha.


De Perahera, wat ‘processie’ betekent, is een 10-daags festival en parade rond de stad, tijdens ‘Poya’ of volle maan. Dit festival vindt jaarlijks plaats sinds het relikwie op het eiland arriveerde in 331 na Christus, en toen het relikwie in 1592 naar Kandy werd verplaatst, ging de Perahera mee. De rituelen en ceremonies die verband houden met de Perahera bestaan al eeuwen en zijn in de loop van de tijd weinig veranderd. Vier historische Devales (tempels) spelen een belangrijke rol in de Perahera naast de Dalada Maligawa, en gedurende de eerste vijf nachten worden de Perahera’s op hun terrein gevierd. De belangrijkste Devale is opgedragen aan Vishnu de Hindoe-godheid, gelegen ten westen van het Koninklijk Paleis. Tegenover de hoofdingang van de Dalada Maligawa is de Natha Devala, gewijd aan Natha, een bodhisattva (toekomstige Boeddha) en beschermer van de stad Kandy. Ten zuiden van de Natha Devale bevindt zich de Pattine Devale. Pattini is de godin van kuisheid en gezondheid. Ten westen van Pattini Devale is de Kataragama Devale gewijd aan de god van de oorlog.


Reizen met Kandy in het programma:Kaart Kandy – Sri Lanka