Thailand - Informatie

Thailand

De Thai zijn erg gastvrije en vriendelijke mensen met een groot gevoel van onafhankelijkheid. Het feit dat Thailand als enig land van zuidoost Azië nooit door enig Europees land is gekoloniseerd, is daarom op zich al een bewijs dat de Thai nog iets meer in zich hebben dan de glimlach en charme. De belangrijkste godsdienst van Thailand is het Boeddhisme, waarvan 95% van de bevolking aanhanger is.

In de derde eeuw voor Christus kwam de religie, of levensleer, uit Ceylon (Sri Lanka) naar Thailand. Boeddhisten hangen de leer van de Boeddha aan, een Indiase prins die in 543 voor Christus werd geboren onder de naam Siddharta Gautama. De Thai houden daarom de boeddhistische jaartelling aan, momenteel is dat het jaar 2564. Midden april wordt het Thaise Nieuwjaar gevierd, Songkran genaamd. Tijdens dit belangrijke feest, dat meerdere dagen duurt, wordt er overal met water naar elkaar gegooid !

In Thailand leven ongeveer 200.000 monniken in 25.000 tempels verspreid over het gehele koninkrijk. Deze in oranje gewaden gehulde mannen leven volgens streng voorgeschreven regels, bovendien mogen vrouwen monniken niet aanraken. Bij een bezoek aan een tempel moet u uw schoenen buiten laten staan. Nette kleding is gewenst; voor de heren een lange broek, voor de vrouwen een lange broek, rok of jurk tot over de knieën. De schouders dienen bovendien bedekt te zijn. Toon respect voor boeddhabeelden, ook als deze oud en beschadigd zijn, het zijn immers heilige objecten.


Klimaat


Thailand heeft een tropisch klimaat met drie seizoenen: een koel en droog seizoen van november t/m februari, een heet en droog seizoen van maart t/m mei en een regenseizoen van juni t/m oktober. In de regentijd zijn er tropische buien, deze duren doorgaans niet langer dan een paar uur. Probeert u zich zo spoedig mogelijk aan te passen wanneer u in Thailand aankomt. Ga bij aankomst overdag niet gelijk lang slapen, probeer het tijdsverschil met Nederland te overbruggen, anders maak je van de Thaise dag een nacht (en omgekeerd).

Door het tijdsverschil en de verandering van het klimaat kunnen er vooral in de eerste dagen soms maagproblemen ontstaan. Wees daarom in het begin even wat kalm aan, drink niet te snel ijskoude drankjes en wees voorzichtig met het soms sterk gekruide eten.


Paspoort / Visum


Om Thailand te bezoeken dient uw paspoort tot 6 maanden na thuiskomst nog geldig te zijn. Een visum is vereist voor een verblijf langer dan 30 dagen.


Tijdverschil


Het tijdverschil met Nederland en Bangkok is in de zomer +5 uur en in de winter +6 uur.


Valuta


Valuta : Thaise Baht (THB)

€ 1 = ong. 37,9 THB

THB 100 = ong. € 2,60


Bestemmingen


De westers aandoende wereldstad Bangkok, die haar culturele geheimen niet direct prijs zal geven. De mooiste plekjes zijn vaak aan het oog onttrokken door de verkeerschaos, moderne gebouwen en de velen mensen. In de “Stad der Engelen”, zoals de Thai hun hoofdstad noemen, hoeft niemand zich te vervelen.

Chiang Mai, de roos van het noorden, staat bekend om zijn fantastische handwerk, wat tegen lage prijsjes wordt aangeboden op de befaamde ‘Night Bazar’. Voor de avontuurlijk ingestelde reiziger heeft Noord-Thailand nogal wat te bieden. Vanuit Chiang Mai vertrekken verschillende meerdaagse trekkings, waarbij meestal wordt overnacht in de dorpen van de bergstammen ‘Hill Tribes’.

Phuket, de parel van het zuiden, is het grootste eiland van Thailand. Dit tropische eiland is gezegend met prachtige stranden zoals Patong Beach, Karon Beach en Kata Beach.

Het tropische eiland Koh Samui ligt op circa 600 km ten zuiden van Bangkok, aan de oostkust van Thailand. Schitterende koraalwitte stranden omringen het met kokospalmbomen bedekte eiland. Dit eiland bezit alle ingrediënten voor een geslaagde ongedwongen tropische strandvakantie.


Bezienswaardigheden ThailandKaart Thailand


Kaart Thailand